In Apple's laatste 'keynote' op een Macworld show primeerde eens te meer de digitale lifestyle producten met nieuwe versies van iLife en iTunes. Een nieuwe 17'' MacBook Pro vormde de hardwareaankondiging.

Voor de professionele gebruiker biedt de nieuwe 17'' Mac Book Pro een volwaardige vervanging van een desktopsysteem, met een Intel Core 2 Duo processor, tot 8 GB geheugen, een harde schijf van 320GB (optioneel een SSD van 128 tot 256GB) en zowel een geïntegreerde als een afzonderlijke grafische processor van Nvidia.

Welke van deze grafische processoren wordt gebruikt, bepaalt tevens de gebruiksautonomie op batterij met een aangekondigd maximum van 8 uur. Hiervoor heeft Apple een eigen batterijmodel, met volgens Apple een levensduur van vijf jaar en de mogelijkheid voor 1000 herlaadbeurten. De gebruiker kan evenwel niet zelf de batterij vervangen, maar moet hiervoor in een Apple store of bij een reseller aankloppen (wat allicht Apple doet hopen dat er nooit op grote schaal een batterijvervanging moet worden georganiseerd).

De nieuwe MacBook Pro kreeg dezelfde aluminiumbehuizing, multitouch-trackpad en milieuvriendelijke kenmerken als de MacBooks van vorig jaar. Het systeem is zo'n 2,5 cm dik en weegt 3 kg.

Nog voor de professionele gebruiker toonde Apple een bètaversie van iWork.com, een faciliteit om iWork documenten over het web te delen met derden, ook met gebruikers van MS Office.

Apple's senior vice president of worldwide product marketing, Phil Schiller, stak echter van wal met een uitgebreide kijk op iLife '09, met nieuwe mogelijkheden voor iPhoto zoals 'Places' (o.a. automatische geotagging in iPhones met GPS) en 'Faces' (o.a. gezichtsherkenning), evenals een makkelijker integratie met Facebook en Flickr. In iMovie werd onder meer een beeldstabilisatiefunctie getoond.

De [iTunes winkel zal voortaan (vanaf april) een breder prijsspectrum bieden], gaande van 69 eurocent tot 1,29 euro (in de US iTunes winkel), met op termijn alle nummers zonder DRM-beveiliging (in de iTunes Plus versie). De huidige nummers met DRM-beveiliging zullen à rato van 30 eurocents (in de US iTunes winkel) DRM-vrij kunnen worden gemaakt. Naast WiFi zullen gebruikers van iPhones voortaan ook nummers over het een 3G-netwerk kunnen downloaden.

In Apple's laatste 'keynote' op een Macworld show primeerde eens te meer de digitale lifestyle producten met nieuwe versies van iLife en iTunes. Een nieuwe 17'' MacBook Pro vormde de hardwareaankondiging. Voor de professionele gebruiker biedt de nieuwe 17'' Mac Book Pro een volwaardige vervanging van een desktopsysteem, met een Intel Core 2 Duo processor, tot 8 GB geheugen, een harde schijf van 320GB (optioneel een SSD van 128 tot 256GB) en zowel een geïntegreerde als een afzonderlijke grafische processor van Nvidia. Welke van deze grafische processoren wordt gebruikt, bepaalt tevens de gebruiksautonomie op batterij met een aangekondigd maximum van 8 uur. Hiervoor heeft Apple een eigen batterijmodel, met volgens Apple een levensduur van vijf jaar en de mogelijkheid voor 1000 herlaadbeurten. De gebruiker kan evenwel niet zelf de batterij vervangen, maar moet hiervoor in een Apple store of bij een reseller aankloppen (wat allicht Apple doet hopen dat er nooit op grote schaal een batterijvervanging moet worden georganiseerd). De nieuwe MacBook Pro kreeg dezelfde aluminiumbehuizing, multitouch-trackpad en milieuvriendelijke kenmerken als de MacBooks van vorig jaar. Het systeem is zo'n 2,5 cm dik en weegt 3 kg. Nog voor de professionele gebruiker toonde Apple een bètaversie van iWork.com, een faciliteit om iWork documenten over het web te delen met derden, ook met gebruikers van MS Office. Apple's senior vice president of worldwide product marketing, Phil Schiller, stak echter van wal met een uitgebreide kijk op iLife '09, met nieuwe mogelijkheden voor iPhoto zoals 'Places' (o.a. automatische geotagging in iPhones met GPS) en 'Faces' (o.a. gezichtsherkenning), evenals een makkelijker integratie met Facebook en Flickr. In iMovie werd onder meer een beeldstabilisatiefunctie getoond. De [iTunes winkel zal voortaan (vanaf april) een breder prijsspectrum bieden], gaande van 69 eurocent tot 1,29 euro (in de US iTunes winkel), met op termijn alle nummers zonder DRM-beveiliging (in de iTunes Plus versie). De huidige nummers met DRM-beveiliging zullen à rato van 30 eurocents (in de US iTunes winkel) DRM-vrij kunnen worden gemaakt. Naast WiFi zullen gebruikers van iPhones voortaan ook nummers over het een 3G-netwerk kunnen downloaden.