Elf mensen zijn opgepakt. Dat gebeurde vorige week woensdag in Spanje, Denemarken, Zweden en Duitsland. De groep gebruikte ongeveer vijftig servers, die intussen uit de lucht zijn gehaald. De computers stonden in verschillende landen, waaronder ook België en Nederland. Daarnaast werden ook servers aangetroffen in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Denemarken, Tsjechië en Polen.

Spullen in beslag genomen

Vijftien huizen zijn doorzocht en zestien mogelijke handlangers van de arrestanten zijn verhoord. De autoriteiten hebben voor 4,8 miljoen euro aan spullen in beslag genomen, waaronder vastgoed, vier auto's, luxehorloges en virtueel geld. Elf bankrekeningen met een tegoed van in totaal 1,1 miljoen euro zijn bevroren.

Onder meer de Spaanse politie en de Europese organisaties Europol en Eurojust hebben de gecoördineerde actie woensdag naar buiten gebracht.

Elf mensen zijn opgepakt. Dat gebeurde vorige week woensdag in Spanje, Denemarken, Zweden en Duitsland. De groep gebruikte ongeveer vijftig servers, die intussen uit de lucht zijn gehaald. De computers stonden in verschillende landen, waaronder ook België en Nederland. Daarnaast werden ook servers aangetroffen in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Denemarken, Tsjechië en Polen.Vijftien huizen zijn doorzocht en zestien mogelijke handlangers van de arrestanten zijn verhoord. De autoriteiten hebben voor 4,8 miljoen euro aan spullen in beslag genomen, waaronder vastgoed, vier auto's, luxehorloges en virtueel geld. Elf bankrekeningen met een tegoed van in totaal 1,1 miljoen euro zijn bevroren.Onder meer de Spaanse politie en de Europese organisaties Europol en Eurojust hebben de gecoördineerde actie woensdag naar buiten gebracht.