Honderden sportfans zijn het slachtoffer geworden van een illegale website waarop valse tickets voor de Olympische Spelen in Peking te koop werden aangeboden.

Volgens het organisatiecomité hebben de gedupeerden soms tot duizenden dollars betaald voor een ticket dat ze via de website www.beijingticketing.com hadden besteld. Het bedrog lekte uit toen de website plots van het internet werd gehaald. De slachtoffers zijn vooral Australiërs en Amerikanen, maar ook Europeanen, onder wie zelfs Belgen.

Op een persconferentie herhaalde de directeur communicatie van de Spelen, Sun Weide, hoe belangrijk het is om enkel via de officiële kanalen tickets te kopen.

"Internationale tickets worden uitsluitend te koop aangeboden via de nationale olympische comités en de verschillende media die zijn aangeduid door de NOC's. Ticketfraude is een fenomeen waarvoor we het publiek steeds hebben gewaarschuwd. De gedupeerden moeten nu zelf de conclusies trekken indien ze via illegale wegen geprobeerd hebben toegangskaarten te kopen."

Mogelijk zal het IOC wel trachten om de oplichters achter de website voor de rechter te brengen.

Bron: Belga

Honderden sportfans zijn het slachtoffer geworden van een illegale website waarop valse tickets voor de Olympische Spelen in Peking te koop werden aangeboden. Volgens het organisatiecomité hebben de gedupeerden soms tot duizenden dollars betaald voor een ticket dat ze via de website www.beijingticketing.com hadden besteld. Het bedrog lekte uit toen de website plots van het internet werd gehaald. De slachtoffers zijn vooral Australiërs en Amerikanen, maar ook Europeanen, onder wie zelfs Belgen. Op een persconferentie herhaalde de directeur communicatie van de Spelen, Sun Weide, hoe belangrijk het is om enkel via de officiële kanalen tickets te kopen. "Internationale tickets worden uitsluitend te koop aangeboden via de nationale olympische comités en de verschillende media die zijn aangeduid door de NOC's. Ticketfraude is een fenomeen waarvoor we het publiek steeds hebben gewaarschuwd. De gedupeerden moeten nu zelf de conclusies trekken indien ze via illegale wegen geprobeerd hebben toegangskaarten te kopen." Mogelijk zal het IOC wel trachten om de oplichters achter de website voor de rechter te brengen. Bron: Belga