IMEC integreerde hierbij haar nPert technologie om zonnecellen te voorzien van een hoge efficiëntie in de productietechnologie (Direct Gas to WaferTIM) die Chrystal Solar ontwikkelde en waarin de meeste processtappen van het traditionele productieproces voor siliciumsubstraten overbodig gemaakt werden. De nieuwe productiemethode levert volgens Szlufcik voor de producent van zonnepanelen een kostenbesparing op van 50 tot 70 procent. T.S. Ravi, de CEO van Crystal Solar, stelt de efficiëntie van de zonnepanelen overigens verder te zullen verhogen tot meer dan 23 procent.

Alhoewel de technologie klaar is om binnen enkele maanden geïndustrialiseerd te worden is het volgens Szlufcik nog niet helemaal zeker of Crystal Solar, met hoofdkantoor in Santa Clara (Californië, VS), het goedkope zonnepaneel wel op de markt zal kunnen brengen. "Momenteel bevindt de technologie zich nog steeds in de pilootfase in het labo. Het bedrijf praat momenteel nog met investeerders om het nodige kapitaal bijeen te vinden om met de productie te kunnen starten", aldus de IMEC-directeur. (Belga/WK)

IMEC integreerde hierbij haar nPert technologie om zonnecellen te voorzien van een hoge efficiëntie in de productietechnologie (Direct Gas to WaferTIM) die Chrystal Solar ontwikkelde en waarin de meeste processtappen van het traditionele productieproces voor siliciumsubstraten overbodig gemaakt werden. De nieuwe productiemethode levert volgens Szlufcik voor de producent van zonnepanelen een kostenbesparing op van 50 tot 70 procent. T.S. Ravi, de CEO van Crystal Solar, stelt de efficiëntie van de zonnepanelen overigens verder te zullen verhogen tot meer dan 23 procent. Alhoewel de technologie klaar is om binnen enkele maanden geïndustrialiseerd te worden is het volgens Szlufcik nog niet helemaal zeker of Crystal Solar, met hoofdkantoor in Santa Clara (Californië, VS), het goedkope zonnepaneel wel op de markt zal kunnen brengen. "Momenteel bevindt de technologie zich nog steeds in de pilootfase in het labo. Het bedrijf praat momenteel nog met investeerders om het nodige kapitaal bijeen te vinden om met de productie te kunnen starten", aldus de IMEC-directeur. (Belga/WK)