De raden van bestuur van beide organisaties hebben de fusie gisteren goedgekeurd. imec telt ongeveer 2.500 onderzoekers uit 70 landen en focust zich onder meer op nano-elektronica. iMinds telt zo'n duizend onderzoekers uit vijftig landen en is een onderzoeks-en incubatiecentrum met onder meer de focus op toegepast onderzoek in ict, media, health, smart cities en manufacturing.

De volgende stap is het opstellen van een fusieprotocol. Eind 2016 moeten beide onderzoekscentra als één organisatie opereren.

In een gezamelijke mededeling benadrukken beiden wel dat de unieke sterktes wel bewaard blijven. Het gaat onder meer om het ICON-onderzoeksmodel van iMinds waarmee het samen met academische onderzoekers en vlaamse industriepartners aan oplossingen werken. Bij imec wordt onder meer de rol als wereldspeler in hightech onderzoek verder versterkt.

De raden van bestuur van beide organisaties hebben de fusie gisteren goedgekeurd. imec telt ongeveer 2.500 onderzoekers uit 70 landen en focust zich onder meer op nano-elektronica. iMinds telt zo'n duizend onderzoekers uit vijftig landen en is een onderzoeks-en incubatiecentrum met onder meer de focus op toegepast onderzoek in ict, media, health, smart cities en manufacturing.De volgende stap is het opstellen van een fusieprotocol. Eind 2016 moeten beide onderzoekscentra als één organisatie opereren.In een gezamelijke mededeling benadrukken beiden wel dat de unieke sterktes wel bewaard blijven. Het gaat onder meer om het ICON-onderzoeksmodel van iMinds waarmee het samen met academische onderzoekers en vlaamse industriepartners aan oplossingen werken. Bij imec wordt onder meer de rol als wereldspeler in hightech onderzoek verder versterkt.