Het Leuvense onderzoekscentrum Imec en elektronicareus Panasonic hebben een contract ondertekend dat de bestaande samenwerking gevoelig uitbreidt.

Panasonic is sinds 2004 kernpartner van Imec in het onderzoek naar nieuwe chiptechnologieën waarbij transistoren alsmaar kleiner worden. Panasonic gebruikte de resultaten daarvan om de eerste videocodec chip op basis van 65 en 45 nanometer chiptechnologie op de markt te brengen.

De samenwerking wordt uitgebreid naar drie nieuwe domeinen. Het onderzoek is hierbij niet enkel gericht op transistorverkleining maar ook op het toevoegen van extra functionaliteiten aan chips. Het gaat meer bepaald om draadloze communicatie voor multimediatoepassingen, lichaamsomgevingsnetwerken voor gezondheidszorg en welzijn en nieuwe biomedische technologieën zoals biosensoren voor het opsporen van ziektes via antistoffen in het bloed.

In december wordt in Heverlee het Panasonic Imec Centrum opgericht.

Bron: Belga

Het Leuvense onderzoekscentrum Imec en elektronicareus Panasonic hebben een contract ondertekend dat de bestaande samenwerking gevoelig uitbreidt. Panasonic is sinds 2004 kernpartner van Imec in het onderzoek naar nieuwe chiptechnologieën waarbij transistoren alsmaar kleiner worden. Panasonic gebruikte de resultaten daarvan om de eerste videocodec chip op basis van 65 en 45 nanometer chiptechnologie op de markt te brengen. De samenwerking wordt uitgebreid naar drie nieuwe domeinen. Het onderzoek is hierbij niet enkel gericht op transistorverkleining maar ook op het toevoegen van extra functionaliteiten aan chips. Het gaat meer bepaald om draadloze communicatie voor multimediatoepassingen, lichaamsomgevingsnetwerken voor gezondheidszorg en welzijn en nieuwe biomedische technologieën zoals biosensoren voor het opsporen van ziektes via antistoffen in het bloed. In december wordt in Heverlee het Panasonic Imec Centrum opgericht. Bron: Belga