De samenwerking draait rond geavanceerde silicium zonnecellen. Imec heeft daarvoor een zogenaamd 'industrieel affiliatieprogramma' lopen om de efficiëntie van die zonnepanelen te verbeteren en de productiekost terug te dringen. Total trad in 2009 toe dit samenwerkingsprogramma voor onderzoek.

"Toekomstige 'R&D' zal voortbouwen op doorbraken in het onderzoek die tijdens de vorige samenwerkingsfase werden bereikt", klinkt het in een persbericht. "Imec en Total zullen de ontwikkeling van geavanceerde zonnecellen voortzetten en ook onderzoek verrichten naar innovatieve goedkopere zonnecelmodules, slimme modules, en technieken om bij wisselende weersomstandigheden de energieproductie door zonnecelmodules nauwkeuriger te voorspellen." (Belga)

De samenwerking draait rond geavanceerde silicium zonnecellen. Imec heeft daarvoor een zogenaamd 'industrieel affiliatieprogramma' lopen om de efficiëntie van die zonnepanelen te verbeteren en de productiekost terug te dringen. Total trad in 2009 toe dit samenwerkingsprogramma voor onderzoek. "Toekomstige 'R&D' zal voortbouwen op doorbraken in het onderzoek die tijdens de vorige samenwerkingsfase werden bereikt", klinkt het in een persbericht. "Imec en Total zullen de ontwikkeling van geavanceerde zonnecellen voortzetten en ook onderzoek verrichten naar innovatieve goedkopere zonnecelmodules, slimme modules, en technieken om bij wisselende weersomstandigheden de energieproductie door zonnecelmodules nauwkeuriger te voorspellen." (Belga)