Het Leuvense onderzoekscentrum Imec gaat de Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung helpen met de bouw van een nieuwe generatie slimme en groene mobiele telefoons. Dat zegt Imec-topman Gilbert Declerck.

Imec behoort tot de absolute wereldtop in onderzoek naar nanotechnologie en verwierf wereldfaam in het onderzoek naar chips. De Leuvenaars werken dan ook samen met de grootste chipmakers ter wereld, zoals Intel (in omzet de nummer 1) en Samsung. Die laatste is de grootste producent van chips ter wereld als het over hoeveelheid gaat.

In Zuid-Korea werkt Imec al samen met Samsung en Hynix, deel van de Hyundai-groep. Imec gaat nu een nieuw contract met Samsung aan. Woensdag wordt daartoe een principe-akkoord ondertekend. IMEC gaat Samsung helpen in de bouw van een nieuwe generatie mobiele en groene mobiele telefoons. Het gaat om toestellen die bijvoorbeeld zelf automatisch van bandbreedte verspringen en minder energie verbruiken. Het contract loopt over een periode van 2 à 3 jaar.

Voor het onderzoekscentrum gaat het om een strategisch erg belangrijk contract, vertelt professor Declerck. "Samsung is een topspeler en de technologie die wordt ontwikkeld is heel belangrijk".

Ook met het NNFC, het National Nanotechnology Fabrication Center, zal een principe-overeenkomst worden ondertekend. Het NNFC is de Koreaanse tegenhanger van Imec. Beide onderzoekscentra gaan studenten en professoren uitwisselen en wetenschappelijk overleg aangaan.

Imec is 25 jaar geleden ontstaan als een interuniversitaire spin-off. Het is nog steeds een vzw, maar met een budget van 260 miljoen euro is het wellicht de grootste vzw van het land.

Bron: Belga

Het Leuvense onderzoekscentrum Imec gaat de Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung helpen met de bouw van een nieuwe generatie slimme en groene mobiele telefoons. Dat zegt Imec-topman Gilbert Declerck. Imec behoort tot de absolute wereldtop in onderzoek naar nanotechnologie en verwierf wereldfaam in het onderzoek naar chips. De Leuvenaars werken dan ook samen met de grootste chipmakers ter wereld, zoals Intel (in omzet de nummer 1) en Samsung. Die laatste is de grootste producent van chips ter wereld als het over hoeveelheid gaat. In Zuid-Korea werkt Imec al samen met Samsung en Hynix, deel van de Hyundai-groep. Imec gaat nu een nieuw contract met Samsung aan. Woensdag wordt daartoe een principe-akkoord ondertekend. IMEC gaat Samsung helpen in de bouw van een nieuwe generatie mobiele en groene mobiele telefoons. Het gaat om toestellen die bijvoorbeeld zelf automatisch van bandbreedte verspringen en minder energie verbruiken. Het contract loopt over een periode van 2 à 3 jaar. Voor het onderzoekscentrum gaat het om een strategisch erg belangrijk contract, vertelt professor Declerck. "Samsung is een topspeler en de technologie die wordt ontwikkeld is heel belangrijk". Ook met het NNFC, het National Nanotechnology Fabrication Center, zal een principe-overeenkomst worden ondertekend. Het NNFC is de Koreaanse tegenhanger van Imec. Beide onderzoekscentra gaan studenten en professoren uitwisselen en wetenschappelijk overleg aangaan. Imec is 25 jaar geleden ontstaan als een interuniversitaire spin-off. Het is nog steeds een vzw, maar met een budget van 260 miljoen euro is het wellicht de grootste vzw van het land. Bron: Belga