Met de samenwerking willen de partners databeveiliging voor het IoT naar een hoger niveau tillen. De huidige IoT-beveiligingsoplossingen zijn ontworpen voor data-uitwisseling binnen een afgebakend toepassingsdomein of binnen een specifiek netwerk. Om een hoger niveau van beveiliging te realiseren zijn nieuwe concepten nodig voor authenticatie en compleet geïntegreerde beveiligingsconcepten in heterogene IoT-netwerken.

Imec en Holst Centre brengt de nodige technologie- en chipontwerp-expertise in. Die wordt gecombineerd met de security IP-portfolio van Barco Silex - onderdeel van de Barco-groep. De bedoeling is om samen tot nieuwe chip-architecturen en beveiligingsconcepten te komen voor IoT-sensoren en sensornetwerken die hoge databeveiliging combineren met een ultra-laag energieverbruik. In een volgende stap wil imec nog de impact van beveiligde communicatie op datasnelheid, reactiesnelheid en andere performantie-aspecten van heterogene IoT-netwerken bestuderen.

Met de samenwerking willen de partners databeveiliging voor het IoT naar een hoger niveau tillen. De huidige IoT-beveiligingsoplossingen zijn ontworpen voor data-uitwisseling binnen een afgebakend toepassingsdomein of binnen een specifiek netwerk. Om een hoger niveau van beveiliging te realiseren zijn nieuwe concepten nodig voor authenticatie en compleet geïntegreerde beveiligingsconcepten in heterogene IoT-netwerken.Imec en Holst Centre brengt de nodige technologie- en chipontwerp-expertise in. Die wordt gecombineerd met de security IP-portfolio van Barco Silex - onderdeel van de Barco-groep. De bedoeling is om samen tot nieuwe chip-architecturen en beveiligingsconcepten te komen voor IoT-sensoren en sensornetwerken die hoge databeveiliging combineren met een ultra-laag energieverbruik. In een volgende stap wil imec nog de impact van beveiligde communicatie op datasnelheid, reactiesnelheid en andere performantie-aspecten van heterogene IoT-netwerken bestuderen.