Het Leuvense nanotechnologie- en chiponderzoekscentrum Imec opent officieel de deuren van zijn kantoor in het Hsinchu wetenschapspark in Taiwan. Op termijn moet dit de springplank zijn naar meer en nauwere samenwerkingen met lokale bedrijven en academische instellingen.

Imec heeft vandaag wel al nauwe contacten met Taiwanese chipproducenten als TSMC, maar de samenwerking kan via dit kantoor nog verder en naar meer bedrijven worden uitgebreid. Daarbij wordt concreet gedacht aan het aanbieden van gespecializeerde micro-elektronicaopleidingen, samenwerkingen inzake chip- en systeemontwerpen en het creëren van heterogene procestechnologieën voor gebruik in sensoren, biotechnologie en dies meer. Imec zal tevens zijn productiecapaciteit voor de aanmaak van chipprototypes en chips in kleine reeksen bij de Taiwanese producenten promoten. Die dienst biedt Imec al sinds 1984 aan (en sinds 1995 onder de naam Europractice).

Met dit kantoor is Imec zeker niet aan zijn proefstuk toe inzake internationale presentie. Het centrum heeft al kantoren in de USA (San Jose, CA) en China (Sjanghai), evenals een vertegenwoordiger in Japan. In Nederland heeft Imec nabij Eindhoven een eigen onderzoekscentrum opgericht - het Holst centrum - dat zich onder meer toelegt op de ontwikkeling van en toepassingen voor sensoren, biotechnologische systemen, medische monitoring systemen en dies meer.

Het Leuvense nanotechnologie- en chiponderzoekscentrum Imec opent officieel de deuren van zijn kantoor in het Hsinchu wetenschapspark in Taiwan. Op termijn moet dit de springplank zijn naar meer en nauwere samenwerkingen met lokale bedrijven en academische instellingen. Imec heeft vandaag wel al nauwe contacten met Taiwanese chipproducenten als TSMC, maar de samenwerking kan via dit kantoor nog verder en naar meer bedrijven worden uitgebreid. Daarbij wordt concreet gedacht aan het aanbieden van gespecializeerde micro-elektronicaopleidingen, samenwerkingen inzake chip- en systeemontwerpen en het creëren van heterogene procestechnologieën voor gebruik in sensoren, biotechnologie en dies meer. Imec zal tevens zijn productiecapaciteit voor de aanmaak van chipprototypes en chips in kleine reeksen bij de Taiwanese producenten promoten. Die dienst biedt Imec al sinds 1984 aan (en sinds 1995 onder de naam Europractice). Met dit kantoor is Imec zeker niet aan zijn proefstuk toe inzake internationale presentie. Het centrum heeft al kantoren in de USA (San Jose, CA) en China (Sjanghai), evenals een vertegenwoordiger in Japan. In Nederland heeft Imec nabij Eindhoven een eigen onderzoekscentrum opgericht - het Holst centrum - dat zich onder meer toelegt op de ontwikkeling van en toepassingen voor sensoren, biotechnologische systemen, medische monitoring systemen en dies meer.