Het Leuvense onderzoekscentrum Imec en het Taiwanese TSMC, de grootste halfgeleiderproducent van de wereld, hebben een akkoord gesloten voor de eventuele massaproductie van chips die in het kader van het "More-than-Moore" programma van Imec worden ontwikkeld.

More-than-Moore dekt het onderzoek van Imec buiten de technieken om halfgeleiders te verkleinen. Het gaat dan bijvoorbeeld om chips die ingezet worden in de geneeskunde en de biotechnologie of om micromechanische systemen (MEMS).

"We combineren onze expertise in ontwerp- en technologieonderzoek met de specialisatie van TSMC in fabricage van hoge volumes. Onze klanten krijgen zo snelle toegang tot nieuwe More-than-Moore technologieën en een snelle overgang naar volumeproductie", laat Imec weten in een persbericht.

Een gemengd team van Imec en TSMC zal al in de faze van de prototypes streven naar compatibiliteit met de productieprocessen van TSMC.

De nieuwe "Innovation Incubation Alliance" van TSMC en Imec volgt op de aankondiging in juni dat TSMC zijn Europees onderzoekscentrum zal vestigen op de Imec-campus in Leuven.

Het Leuvense onderzoekscentrum Imec en het Taiwanese TSMC, de grootste halfgeleiderproducent van de wereld, hebben een akkoord gesloten voor de eventuele massaproductie van chips die in het kader van het "More-than-Moore" programma van Imec worden ontwikkeld. More-than-Moore dekt het onderzoek van Imec buiten de technieken om halfgeleiders te verkleinen. Het gaat dan bijvoorbeeld om chips die ingezet worden in de geneeskunde en de biotechnologie of om micromechanische systemen (MEMS). "We combineren onze expertise in ontwerp- en technologieonderzoek met de specialisatie van TSMC in fabricage van hoge volumes. Onze klanten krijgen zo snelle toegang tot nieuwe More-than-Moore technologieën en een snelle overgang naar volumeproductie", laat Imec weten in een persbericht. Een gemengd team van Imec en TSMC zal al in de faze van de prototypes streven naar compatibiliteit met de productieprocessen van TSMC. De nieuwe "Innovation Incubation Alliance" van TSMC en Imec volgt op de aankondiging in juni dat TSMC zijn Europees onderzoekscentrum zal vestigen op de Imec-campus in Leuven.