De it-afdeling kan een rol spelen in de duurzaamheid van een onderneming, maar de return on investment van dergelijke projecten is toch erg moeilijk te bereken.

Dat blijkt alvast uit de recente online enquête bij ruim 600 lezers van Data News. Die vinden dat het milieubeleid van hun bedrijf vooral bepaald wordt door de mogelijke kostenbesparingen. Toch is volgens hen precies het gebrek aan investeringsrendement de grootste hinderpaal bij green it-projecten. Bijna één op de vier geeft aan dat de impact van green it op het milieu erg beperkt is. Opvallend is trouwens dat de meeste respondenten aangeven dat geen enkele it-leverancier een toonaangevende rol speelt bij de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten.

De online enquête werd in oktober uitgevoerd door Data News in samenwerking met Siemens IT Solutions and Services. Meer hierover in Data News van deze week.

De it-afdeling kan een rol spelen in de duurzaamheid van een onderneming, maar de return on investment van dergelijke projecten is toch erg moeilijk te bereken. Dat blijkt alvast uit de recente online enquête bij ruim 600 lezers van Data News. Die vinden dat het milieubeleid van hun bedrijf vooral bepaald wordt door de mogelijke kostenbesparingen. Toch is volgens hen precies het gebrek aan investeringsrendement de grootste hinderpaal bij green it-projecten. Bijna één op de vier geeft aan dat de impact van green it op het milieu erg beperkt is. Opvallend is trouwens dat de meeste respondenten aangeven dat geen enkele it-leverancier een toonaangevende rol speelt bij de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten. De online enquête werd in oktober uitgevoerd door Data News in samenwerking met Siemens IT Solutions and Services. Meer hierover in Data News van deze week.