Bijna alle bedrijfsleiders vinden it belangrijk voor hun organisatie, maar meer dan de helft is van oordeel dat de it-afdeling geen belangrijke bijdrage tot innovatie levert. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Belgische afdeling van PriceWaterhouseCoupers in opdracht van het IT Governance Institute.

In zes op de tien gevallen maakt de chief information officer (cio) deel uit van het executive team, maar slechts een minderheid (12%) rapporteert rechtstreeks aan de topman. Bijna de helft moet zich rechtvaardigen bij de financiële man. Overigens staat it slechts in vier op de tien ondernemingen regelmatig op de agenda van het directiecomité. In de meeste gevallen is dat geval per geval.

Het mag dan ook niet verbazen dat twee derde van de respondenten niet te rade gaat bij de it-afdeling als ze op zoek zijn naar nieuwe businessmogelijkheden op basis van nieuwe technologie. Bijna de helft van de ceo's weet zelfs niet hoe groot de toegevoegde waarde is van de it-afdeling voor de onderneming.PWC sprak voor het onderzoek met 250 niet-it topmensen in 22 landen. De volledige studie is te vinden op [www.itgi.org].

Bijna alle bedrijfsleiders vinden it belangrijk voor hun organisatie, maar meer dan de helft is van oordeel dat de it-afdeling geen belangrijke bijdrage tot innovatie levert. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Belgische afdeling van PriceWaterhouseCoupers in opdracht van het IT Governance Institute. In zes op de tien gevallen maakt de chief information officer (cio) deel uit van het executive team, maar slechts een minderheid (12%) rapporteert rechtstreeks aan de topman. Bijna de helft moet zich rechtvaardigen bij de financiële man. Overigens staat it slechts in vier op de tien ondernemingen regelmatig op de agenda van het directiecomité. In de meeste gevallen is dat geval per geval. Het mag dan ook niet verbazen dat twee derde van de respondenten niet te rade gaat bij de it-afdeling als ze op zoek zijn naar nieuwe businessmogelijkheden op basis van nieuwe technologie. Bijna de helft van de ceo's weet zelfs niet hoe groot de toegevoegde waarde is van de it-afdeling voor de onderneming.PWC sprak voor het onderzoek met 250 niet-it topmensen in 22 landen. De volledige studie is te vinden op [www.itgi.org].