De floppydiskdrive mag dan al stammen uit een ver computerverleden, er zijn nog mensen die er een nieuwe bestemming voor vinden.

Een Poolse student met te veel vrije tijd maakt muziek met floppydiskdrives. Zo combineerde hij twee diskettestations en laat die de Imperial March uit Star Wars spelen (ook wel Darth Vader's Theme genoemd) .

Door met een stappenmotor de magnetische koppen op en neer te bewegen creëren de diskettestations geluid. Ze kunnen een specifiek geluid voortbrengen door de koppen met een passende frequentie te verplaatsen. De frequenties worden bepaald door een ATMega microcontroller .

Op YouTube kan je het resultaat beluisteren. De student laat op zijn blog SileNT trouwens weten dat hij op zoek gaat naar 5,25' or 8' diskettestations om zo een heel orkest te bouwen.

De floppydiskdrive mag dan al stammen uit een ver computerverleden, er zijn nog mensen die er een nieuwe bestemming voor vinden. Een Poolse student met te veel vrije tijd maakt muziek met floppydiskdrives. Zo combineerde hij twee diskettestations en laat die de Imperial March uit Star Wars spelen (ook wel Darth Vader's Theme genoemd) . Door met een stappenmotor de magnetische koppen op en neer te bewegen creëren de diskettestations geluid. Ze kunnen een specifiek geluid voortbrengen door de koppen met een passende frequentie te verplaatsen. De frequenties worden bepaald door een ATMega microcontroller . Op YouTube kan je het resultaat beluisteren. De student laat op zijn blog SileNT trouwens weten dat hij op zoek gaat naar 5,25' or 8' diskettestations om zo een heel orkest te bouwen.