Het Nederlandse Imtech versterkt via de overname van de Belgische ict-bedrijven Fit IT, Ebit en Thinking Solutions zijn positie in ons land.

De Nederlandse technisch dienstverlener Imtech heeft al heel wat ict-activiteiten in Europa, en staat met name in Nederland en Duitsland sterk. Via een overname deed het ict-bedrijf eerder dit jaar al zijn intrede in het Verenigd Koninkrijk, en met een nagenoeg identiek scenario doet het dat nu ook in België - iets waar het bij de bekendmaking van de jaarresultaten in februari al naar refereerde.

Imtech neemt de bedrijven Fit IT, Ebit en Thinking Solutions over, voor de prijs van zes maal de EBITA. Het management van alle drie de ondernemingen blijft na overname aan. De drie bedrijven werkten reeds intensief samen waardoor synergie logisch lijkt.

Fit IT (gevestigd in Merelbeke), is zowel IBM Premier Partner als Microsoft Gold Certified Partner en is gespecialiseerd in ict-infrastructuuroplossingen en gerelateerde diensten. Maar ook in ict managed services is het bedrijf actief.

Ebit (eveneens gevestigd in Merelbeke) levert als IBM Business Partner maatwerksoftware op basis van Java en Open Source technologie.

Thinking Solutions (gevestigd in Gent) is zowel IBM Partner (Ascential en Cognos) als SAP Partner (Business Objects) en is onder meer gespecialiseerd in business intelligence, data warehousing en performance management. De drie bedrijven hebben samen zo'n 150 gerenommeerde klanten en 70 medewerkers en realiseerden in 2007 opbrengsten van nagenoeg 18 miljoen euro.

Imtech wil op termijn uitgroeien tot één van de sterkste partners in Europa van zowel IBM als Microsoft. Het Nederlandse bedrijf wil in 2012 een omzet halen van 5 miljard euro en een ebita-marge van 6 procent. Het bedrijf zag vorig jaar de nettowinst stijgen met bijna 36 procent tot 91,9 miljoen euro. De omzet bedroeg 3,35 miljard euro, een toename van 18 procent.

Het Nederlandse Imtech versterkt via de overname van de Belgische ict-bedrijven Fit IT, Ebit en Thinking Solutions zijn positie in ons land. De Nederlandse technisch dienstverlener Imtech heeft al heel wat ict-activiteiten in Europa, en staat met name in Nederland en Duitsland sterk. Via een overname deed het ict-bedrijf eerder dit jaar al zijn intrede in het Verenigd Koninkrijk, en met een nagenoeg identiek scenario doet het dat nu ook in België - iets waar het bij de bekendmaking van de jaarresultaten in februari al naar refereerde. Imtech neemt de bedrijven Fit IT, Ebit en Thinking Solutions over, voor de prijs van zes maal de EBITA. Het management van alle drie de ondernemingen blijft na overname aan. De drie bedrijven werkten reeds intensief samen waardoor synergie logisch lijkt. Fit IT (gevestigd in Merelbeke), is zowel IBM Premier Partner als Microsoft Gold Certified Partner en is gespecialiseerd in ict-infrastructuuroplossingen en gerelateerde diensten. Maar ook in ict managed services is het bedrijf actief. Ebit (eveneens gevestigd in Merelbeke) levert als IBM Business Partner maatwerksoftware op basis van Java en Open Source technologie. Thinking Solutions (gevestigd in Gent) is zowel IBM Partner (Ascential en Cognos) als SAP Partner (Business Objects) en is onder meer gespecialiseerd in business intelligence, data warehousing en performance management. De drie bedrijven hebben samen zo'n 150 gerenommeerde klanten en 70 medewerkers en realiseerden in 2007 opbrengsten van nagenoeg 18 miljoen euro. Imtech wil op termijn uitgroeien tot één van de sterkste partners in Europa van zowel IBM als Microsoft. Het Nederlandse bedrijf wil in 2012 een omzet halen van 5 miljard euro en een ebita-marge van 6 procent. Het bedrijf zag vorig jaar de nettowinst stijgen met bijna 36 procent tot 91,9 miljoen euro. De omzet bedroeg 3,35 miljard euro, een toename van 18 procent.