Een wereldwijd onderzoek van Steelcase - uitgevoerd bij meer dan 2000 kenniswerkers uit 11 verschillende landen - peilt naar de impact van het gebruik van mobiele apparaten op ons lichaam, en wijst uit dat er negen nieuwe zithoudingen ontstaan zijn.

Die zithoudingen zijn volgens Steelcase niet ondersteund door de huidige generatie bureaustoelen. Ze leiden tot lichamelijke klachten zoals samengedrukte ruggenwervels, een verminderde bloedsomloop in de benen, overbelasting van de nek, rug en schouders... Bovendien is er in deze mobiele tijden nauwelijks nog sprake van werkonderbrekingen, waardoor deze problemen alleen maar blijven aanslepen.

Een wereldwijd onderzoek van Steelcase - uitgevoerd bij meer dan 2000 kenniswerkers uit 11 verschillende landen - peilt naar de impact van het gebruik van mobiele apparaten op ons lichaam, en wijst uit dat er negen nieuwe zithoudingen ontstaan zijn. Die zithoudingen zijn volgens Steelcase niet ondersteund door de huidige generatie bureaustoelen. Ze leiden tot lichamelijke klachten zoals samengedrukte ruggenwervels, een verminderde bloedsomloop in de benen, overbelasting van de nek, rug en schouders... Bovendien is er in deze mobiele tijden nauwelijks nog sprake van werkonderbrekingen, waardoor deze problemen alleen maar blijven aanslepen.