Het wereldkampioenschap ging dit jaar door in het Chinese Xiangshan Ningbo. In totaal namen er 112 piloten (waarvan 103 dronepiloten) deel, waaronder 40 junioren en 9 vrouwen. Het kampioenschap telde 31 nationale teams en 9 individuele deelnemers.

Het parcours, de Bi-Fish track, was slechts vier meter breed en zes meter hoog en bevatte een racelengte van 630 meter waar de deelnemers langs verschillende bochten vlogen en daarbij obstakels, zoals poorten en een tunnel moesten overwinnen. De piloten konden hun toestel virtueel bemannen met een camera gekoppeld aan een bril die de videofeed live verstuurde,

De erg jonge sport levert vooral erg jonge winnaars op. De zestienjarige Changhyeon Kang uit Zuid-Korea won zowel de FAI World Drone Racing Championship Grand Final als de juniorenwedstrijd van hetzelfde event. Na hem komen de 20-jarige Australische Thomas Bitmatta en Killian Rousseau (15) uit Frankrijk. Bij de vrouwen won de twaalfjarige Wanraya 'Milk' Wannapong uit Thailand, gevolgd door de Zuid-Koreaanse Siyun Park (15 jaar) en de Amerikaanse Teng Ma (34 jaar).

Bekijk hier de beelden van de finale

Bekijk hier de beelden van de eerste en tweede ronde.

Het wereldkampioenschap ging dit jaar door in het Chinese Xiangshan Ningbo. In totaal namen er 112 piloten (waarvan 103 dronepiloten) deel, waaronder 40 junioren en 9 vrouwen. Het kampioenschap telde 31 nationale teams en 9 individuele deelnemers.Het parcours, de Bi-Fish track, was slechts vier meter breed en zes meter hoog en bevatte een racelengte van 630 meter waar de deelnemers langs verschillende bochten vlogen en daarbij obstakels, zoals poorten en een tunnel moesten overwinnen. De piloten konden hun toestel virtueel bemannen met een camera gekoppeld aan een bril die de videofeed live verstuurde, De erg jonge sport levert vooral erg jonge winnaars op. De zestienjarige Changhyeon Kang uit Zuid-Korea won zowel de FAI World Drone Racing Championship Grand Final als de juniorenwedstrijd van hetzelfde event. Na hem komen de 20-jarige Australische Thomas Bitmatta en Killian Rousseau (15) uit Frankrijk. Bij de vrouwen won de twaalfjarige Wanraya 'Milk' Wannapong uit Thailand, gevolgd door de Zuid-Koreaanse Siyun Park (15 jaar) en de Amerikaanse Teng Ma (34 jaar).Bekijk hier de beelden van de finaleBekijk hier de beelden van de eerste en tweede ronde.