Bekijk afbeeldingen van de iMac, iPhone en iPad avant-la-lettre, ontworpen in de jaren '80 door designer Hartmut Esslinger.

In zijn te verschijnen boek 'Design Forward: Creative Strategies for Sustainable Change' toont gewezen ontwerper bij Apple Hartmut Esslinger prototypes van enkele Apple-toestellen uit de eighties, die destijds echter niet geproduceerd werden. Het betreft conceptmodellen voor Mac-computers, laptops en, ja, zelfs voor een telefoon én een tablet.

Eigenlijk ligt dus niet ontwerper Jonathan Ive, maar wel deze Esslinger aan de basis van de iMac, de iPhone en de iPad.

Bekijk afbeeldingen van de iMac, iPhone en iPad avant-la-lettre, ontworpen in de jaren '80 door designer Hartmut Esslinger. In zijn te verschijnen boek 'Design Forward: Creative Strategies for Sustainable Change' toont gewezen ontwerper bij Apple Hartmut Esslinger prototypes van enkele Apple-toestellen uit de eighties, die destijds echter niet geproduceerd werden. Het betreft conceptmodellen voor Mac-computers, laptops en, ja, zelfs voor een telefoon én een tablet. Eigenlijk ligt dus niet ontwerper Jonathan Ive, maar wel deze Esslinger aan de basis van de iMac, de iPhone en de iPad.