In beeld: Technologie die letterlijk onder de huid kruipt

© Marcia Nolte
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Zijn smartglasses en smartwatches alweer verouderd? Een Nederlandse conceptkunstenares toont ‘onderhuidse’ technologie in haar nieuwe expo, Corpus 2.1.

Nederlands conceptkunstenares Marcia Nolte heeft met Corpus 2.1 een tentoonstelling rond draagbare technologie gemaakt, die tot 2 maart loopt in de Amsterdamse Droog Gallery.

De expo toont niet de draagbare gadgets die we vandaag de dag kennen, zoals een slimme bril die we op onze neus kunnen zetten (Google Glass) of een smartwatch die we rond onze pols kunnen winden (Pebble, Galaxy Gear van Samsung).

Nolte incorporeert technologische snufjes daadwerkelijk in ons lichaam. Zo beeldt ze een ‘smart-eye’ af, alsook een QR-code in de vorm van een moedervlek, een onderhuids aangebrachte chip of een kunstmatig oor in plaats van oordopjes.

Corpus 2.1 is één van de 9 kunstinstallaties omtrent big data (ook wel Design Columns genoemd). Alle installaties zijn eerst in het Rotterdamse Boymans Van Beuningen museum te zien en daarna in de Droog Gallery. Elke drie maanden wordt er een nieuw idee opgevoerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content