De 24-jarige Nickolay Lamm verheft WiFi tot kunst. De golven waar onze draadloze netwerken uit bestaan zijn uiteraard onzichtbaar. Samen met een een astrobioloog en een gewezen NASA-medewerker geeft de kunstenaar weer hoe WiFi-signalen eruit zien als we ze wél zouden kunnen waarnemen.

Het resultaat: enkele kleurrijke beelden van golven en pulsen die zich door de straten en de grasvelden van Washington D.C. verspreiden.

"We gebruiken dagelijks technologie zonder goed te beseffen hoe complex het is om dat allemaal te doen werken. Door te laten zien hoe WiFi eruit ziet, krijgen we meer waardering voor die technologie", aldus Lamm.

De 24-jarige Nickolay Lamm verheft WiFi tot kunst. De golven waar onze draadloze netwerken uit bestaan zijn uiteraard onzichtbaar. Samen met een een astrobioloog en een gewezen NASA-medewerker geeft de kunstenaar weer hoe WiFi-signalen eruit zien als we ze wél zouden kunnen waarnemen. Het resultaat: enkele kleurrijke beelden van golven en pulsen die zich door de straten en de grasvelden van Washington D.C. verspreiden. "We gebruiken dagelijks technologie zonder goed te beseffen hoe complex het is om dat allemaal te doen werken. Door te laten zien hoe WiFi eruit ziet, krijgen we meer waardering voor die technologie", aldus Lamm.