Het aantal inbelverbindingen in België zakte het voorbije kwartaal wederom sterk, ten voordele van de breedbandaansluitingen. Dat blijkt uit cijfers van de internetprovidersvereniging ISPA.

Het totale aantal internetverbindingen in ons land klokte in het tweede kwartaal af op ruim 2,5 miljoen stuks, 1,5 procent meer dan een kwartaal eerder. Iets meer dan 2 miljoen zijn residentiële verbindingen, net geen 450.000 zijn bedrijfsaansluitingen.

Op de residentiële markt steeg het aantal verbindingen met 1,88 procent. Hoewel het aantal inbelverbindingen met 10 procent zakte, kon de groei van het aantal breedbandverbindingen dat verlies compenseren. Nu heeft in totaal 93 procent van de residentiële markt breedband. Bij bedrijven is dat zelfs 97 procent. Op die markt was er amper groei, omdat de meeste inbelverbindingen louter vervangen werden door een breedbandaansluiting.

Het aantal inbelverbindingen in België zakte het voorbije kwartaal wederom sterk, ten voordele van de breedbandaansluitingen. Dat blijkt uit cijfers van de internetprovidersvereniging ISPA. Het totale aantal internetverbindingen in ons land klokte in het tweede kwartaal af op ruim 2,5 miljoen stuks, 1,5 procent meer dan een kwartaal eerder. Iets meer dan 2 miljoen zijn residentiële verbindingen, net geen 450.000 zijn bedrijfsaansluitingen. Op de residentiële markt steeg het aantal verbindingen met 1,88 procent. Hoewel het aantal inbelverbindingen met 10 procent zakte, kon de groei van het aantal breedbandverbindingen dat verlies compenseren. Nu heeft in totaal 93 procent van de residentiële markt breedband. Bij bedrijven is dat zelfs 97 procent. Op die markt was er amper groei, omdat de meeste inbelverbindingen louter vervangen werden door een breedbandaansluiting.