Onder meer het Indi-project voor digitale televisie in Vlaanderen heeft Porthus, specialist in on-demand-oplossingen, een duwtje in de rug gegeven. De winst en omzet groeiden sterk.

Het Lierse Porthus, dat in oktober vorig jaar succesvol naar Alternext overstapte, komt nu met mooie jaarresultaten. De omzet groeide met 48,5 procent tot 15,9 miljoen euro. Dat dankzij een mooie groei van de services-poten. Managed Services ging 39 procent de hoogte in tot 6,6 miljoen euro. De helft van die groei is te danken aan nieuwe klanten. Professional Services klokte af op 8,4 miljoen euro, een groei van maar liefst 73,4 procent. Een en ander is te danken aan het Indi-project voor digitale televisie. In een normaal jaar zou de groei zo'n 20 procent bedragen, klinkt het bij Porthus.

De software-afdeling zag z'n omzet dalen. De verklaring daarvoor ligt bij de vertraagde invoer van de papierloze douane, waarover we vorige week op onze site berichtten.

De nettowinst steeg sterk, van 216.000 euro naar 838.000 euro. De brutowinst groeide met 45 procent tot 5,7 miljoen euro. Door de organische groei stegen de administratieve kosten met 17 procent, maar Porthus zag ook z'n onderzoeks- en ontwikkelingskosten fel de hoogte in gaan. Ook daar zit de douaneoplossing er voor iets tussen. Porthus heeft vandaag 135 'voltijdse equivalenten' in dienst, een stijging van 34 procent.

Onder meer het Indi-project voor digitale televisie in Vlaanderen heeft Porthus, specialist in on-demand-oplossingen, een duwtje in de rug gegeven. De winst en omzet groeiden sterk. Het Lierse Porthus, dat in oktober vorig jaar succesvol naar Alternext overstapte, komt nu met mooie jaarresultaten. De omzet groeide met 48,5 procent tot 15,9 miljoen euro. Dat dankzij een mooie groei van de services-poten. Managed Services ging 39 procent de hoogte in tot 6,6 miljoen euro. De helft van die groei is te danken aan nieuwe klanten. Professional Services klokte af op 8,4 miljoen euro, een groei van maar liefst 73,4 procent. Een en ander is te danken aan het Indi-project voor digitale televisie. In een normaal jaar zou de groei zo'n 20 procent bedragen, klinkt het bij Porthus. De software-afdeling zag z'n omzet dalen. De verklaring daarvoor ligt bij de vertraagde invoer van de papierloze douane, waarover we vorige week op onze site berichtten. De nettowinst steeg sterk, van 216.000 euro naar 838.000 euro. De brutowinst groeide met 45 procent tot 5,7 miljoen euro. Door de organische groei stegen de administratieve kosten met 17 procent, maar Porthus zag ook z'n onderzoeks- en ontwikkelingskosten fel de hoogte in gaan. Ook daar zit de douaneoplossing er voor iets tussen. Porthus heeft vandaag 135 'voltijdse equivalenten' in dienst, een stijging van 34 procent.