De centrale neemt de eerste plaats over van de Topaz Solar Farm in Californië, die een capaciteit heeft van 550 megawatt. Het Indiase project kostte omgerekend zo'n 640 miljoen euro en werd in acht maanden tijd uit de grond gestampt. India heeft grote ambities met zonne-energie. De regering wil over zes jaar 60 miljoen huishoudens van zonnestroom voorzien.

Milieuorganisaties hopen dat met een duurzamer energievoorziening de luchtkwaliteit eindelijk zal verbeteren. Momenteel is daar nog niets van te merken: in New Delhi ging de bevolking begin deze maand nog gebukt onder de ergste smog in zeventien jaar.

Een geautomatiseerd systeem, ook op zonne-energie, houdt de panelen van 's werelds grootste zonnecentrale dagelijks schoon.

(ANP/WK)

De centrale neemt de eerste plaats over van de Topaz Solar Farm in Californië, die een capaciteit heeft van 550 megawatt. Het Indiase project kostte omgerekend zo'n 640 miljoen euro en werd in acht maanden tijd uit de grond gestampt. India heeft grote ambities met zonne-energie. De regering wil over zes jaar 60 miljoen huishoudens van zonnestroom voorzien.Milieuorganisaties hopen dat met een duurzamer energievoorziening de luchtkwaliteit eindelijk zal verbeteren. Momenteel is daar nog niets van te merken: in New Delhi ging de bevolking begin deze maand nog gebukt onder de ergste smog in zeventien jaar.Een geautomatiseerd systeem, ook op zonne-energie, houdt de panelen van 's werelds grootste zonnecentrale dagelijks schoon.(ANP/WK)