India vraagt aan de producent van BlackBerry, RIM, en aan leveranciers van internetdiensten, waaronder Skype en Google, om lokale servers op te zetten.

De Indiase overheid is bevreesd dat nieuwe technologieën, zoals smartphones, worden gebruikt door terroristen. In 2008 maakte een commando op die manier afspraken voor de aanslagen in Mumbai, waarbij 166 doden vielen. Daarom wil India dat alle leveranciers van internetdiensten met een server in het land werken, zodat de veiligheidsdiensten toegang krijgen tot de berichten.

India dreigde eerder met een verbod op onder meer het gebruik van BlackBerry indien het geen toegang krijgt tot de verzonden gegevens. Maandag werd het ultimatum aan producent RIM nog met zestig dagen uitgesteld, omdat er sprake is van vooruitgang in de onderhandelingen.

Bron: Belga

India vraagt aan de producent van BlackBerry, RIM, en aan leveranciers van internetdiensten, waaronder Skype en Google, om lokale servers op te zetten. De Indiase overheid is bevreesd dat nieuwe technologieën, zoals smartphones, worden gebruikt door terroristen. In 2008 maakte een commando op die manier afspraken voor de aanslagen in Mumbai, waarbij 166 doden vielen. Daarom wil India dat alle leveranciers van internetdiensten met een server in het land werken, zodat de veiligheidsdiensten toegang krijgen tot de berichten. India dreigde eerder met een verbod op onder meer het gebruik van BlackBerry indien het geen toegang krijgt tot de verzonden gegevens. Maandag werd het ultimatum aan producent RIM nog met zestig dagen uitgesteld, omdat er sprake is van vooruitgang in de onderhandelingen. Bron: Belga