In een recente ranglijst met de tien meest prestigieuze IT-bedrijven, duiken er 4 Indische dienstverleners op. De lijst komt van Brand Finance Polc, een bedrijf dat gespecialiseerd is in consultancy en merkevaluatie. In de top tien prijken dan ook de merken die het meest gewaardeerd worden in de sector.

IBM bekleedt de koppositie, en krijgt een 21AA+ label opgeplakt. Idem dito voor HP, dat met een merkwaarde van 2,17 miljoen dollar toch beduidend lager scoort dan IBM (39,1 miljoen dollar).

De derde positie wordt ingenomen door Accenture, dat een 20AA-label meekrijgt, goed voor een merkwaarde van 6,9 miljoen dollar.

Opvallend is dat de vierde, vijfde, negende en tiende positie worden ingenomen door Indische dienstenbedrijven, met name Tata Consultancy Services (20AA, 40.684 dollar), Infosys (21AA+, 3,6 miljoen dollar), Cognizant (19AA-, 1,8 miljoen dollar) en Wipro (18A+, 1,8 miljoen dollar).

TCS Overigens heeft TCS zijn fiscale jaar net afgerond met een omzet van 10,17 miljard dollar (een stijging van 24 procent), en met een nettowinst van 2,2 miljard dollar (+15 procent). Daarmee is het de eerste Indiase it-dienstverlener die de magische grens van 10 miljard dollar wist te overtreffen.

In een recente ranglijst met de tien meest prestigieuze IT-bedrijven, duiken er 4 Indische dienstverleners op. De lijst komt van Brand Finance Polc, een bedrijf dat gespecialiseerd is in consultancy en merkevaluatie. In de top tien prijken dan ook de merken die het meest gewaardeerd worden in de sector. IBM bekleedt de koppositie, en krijgt een 21AA+ label opgeplakt. Idem dito voor HP, dat met een merkwaarde van 2,17 miljoen dollar toch beduidend lager scoort dan IBM (39,1 miljoen dollar). De derde positie wordt ingenomen door Accenture, dat een 20AA-label meekrijgt, goed voor een merkwaarde van 6,9 miljoen dollar. Opvallend is dat de vierde, vijfde, negende en tiende positie worden ingenomen door Indische dienstenbedrijven, met name Tata Consultancy Services (20AA, 40.684 dollar), Infosys (21AA+, 3,6 miljoen dollar), Cognizant (19AA-, 1,8 miljoen dollar) en Wipro (18A+, 1,8 miljoen dollar). TCS Overigens heeft TCS zijn fiscale jaar net afgerond met een omzet van 10,17 miljard dollar (een stijging van 24 procent), en met een nettowinst van 2,2 miljard dollar (+15 procent). Daarmee is het de eerste Indiase it-dienstverlener die de magische grens van 10 miljard dollar wist te overtreffen.