Beroering op de erp-middenmarkt: Infor heeft samen met investeerder Golden Gate Capital 1,84 miljard dollar geboden op concurrent Lawson. Een vijandig bod weliswaar, dus de uitkomst ervan is nog onduidelijk.

Infor en Lawson opereren wat in de schaduw van bedrijfssoftwarereuzen als Oracle en SAP, maar staan heel sterk op de markt voor middelgrote bedrijven. Lawson draaide in 2010 een omzet van 736 miljoen dollar. Infor is goed voor een omzet van 1,8 miljard dollar, na een hele reeks overnames (waaronder SSA Global, dat enkele jaren eerder het Nederlandse Baan overnam). Het bedrijf wordt trouwens geleid door Charles Philips, die nog niet zo lang geleden bij Oracle vertrok toen ex-HP-ceo Mark Hurd daar arriveerde. Philips leidde bij Oracle de grote overnames van onder meer Siebel, PeopleSoft en JD Edwards in goede banen.

Het bod van Infor op Lawson komt 5 jaar na een vorige consolidatieronde op de erp-middenmarkt. Lawson kocht toen het Zweedse Intentia. Infor slorpte daarop SSA Global op. De overname van Lawson zou het softwareportfolio van Infor versterken - onder meer met een cloudaanbod - evenals het klantenbestand. Maar het lappendeken van oplossingen dat het bedrijf aanbiedt zou er niet overzichtelijker op worden.

In elk geval zou het gecombineerde bedrijf een omzet van 2,5 à 3 miljard gaan bedragen. Nu al wordt in Amerikaanse media gespeculeerd dat de firma dan een aantrekkelijk overnamedoelwit wordt voor een IBM of, iets minder waarschijnlijk, een Oracle.

De overname moet natuurlijk eerst nog goedgekeurd worden door de directie en de aandeelhouders van Lawson en de antitrustautoriteiten. Een teken aan de wand dat het er toch van zou kunnen komen, is omdat de beruchte 'guerilla-investeerder' Carl Icahn eind vorig jaar en begin dit jaar zijn belang in Lawson stilaan heeft opgetrokken. En als de machtige Icahn aanstuurt op een overname...

Beroering op de erp-middenmarkt: Infor heeft samen met investeerder Golden Gate Capital 1,84 miljard dollar geboden op concurrent Lawson. Een vijandig bod weliswaar, dus de uitkomst ervan is nog onduidelijk. Infor en Lawson opereren wat in de schaduw van bedrijfssoftwarereuzen als Oracle en SAP, maar staan heel sterk op de markt voor middelgrote bedrijven. Lawson draaide in 2010 een omzet van 736 miljoen dollar. Infor is goed voor een omzet van 1,8 miljard dollar, na een hele reeks overnames (waaronder SSA Global, dat enkele jaren eerder het Nederlandse Baan overnam). Het bedrijf wordt trouwens geleid door Charles Philips, die nog niet zo lang geleden bij Oracle vertrok toen ex-HP-ceo Mark Hurd daar arriveerde. Philips leidde bij Oracle de grote overnames van onder meer Siebel, PeopleSoft en JD Edwards in goede banen. Het bod van Infor op Lawson komt 5 jaar na een vorige consolidatieronde op de erp-middenmarkt. Lawson kocht toen het Zweedse Intentia. Infor slorpte daarop SSA Global op. De overname van Lawson zou het softwareportfolio van Infor versterken - onder meer met een cloudaanbod - evenals het klantenbestand. Maar het lappendeken van oplossingen dat het bedrijf aanbiedt zou er niet overzichtelijker op worden. In elk geval zou het gecombineerde bedrijf een omzet van 2,5 à 3 miljard gaan bedragen. Nu al wordt in Amerikaanse media gespeculeerd dat de firma dan een aantrekkelijk overnamedoelwit wordt voor een IBM of, iets minder waarschijnlijk, een Oracle. De overname moet natuurlijk eerst nog goedgekeurd worden door de directie en de aandeelhouders van Lawson en de antitrustautoriteiten. Een teken aan de wand dat het er toch van zou kunnen komen, is omdat de beruchte 'guerilla-investeerder' Carl Icahn eind vorig jaar en begin dit jaar zijn belang in Lawson stilaan heeft opgetrokken. En als de machtige Icahn aanstuurt op een overname...