Dat blijkt uit voorlopige tellingen die afgelopen vrijdag werden vrijgegeven. Voor de studierichting 'computer science' schreven 214 vrouwen zich in, wat neerkomt op omstreeks 30 procent van de totale instroom voor deze studie. Biologie van de mens, in Stanford de tot dusverre meest door vrouwen gekozen studie, blijft steken bij 208 vrouwelijke studenten.

Het lijkt veelbetekenend dat juist op Stanford, hofleverancier van bedrijven als Google, Apple en Yahoo, deze mijlpaal wordt bereikt. Emeritus hoogleraar Eric Roberts verklaarde tegenover nieuwssite VentureBeat dat de cijfers erop duiden dat Informatica 'over de drempel die veel vrouwen ervaren' heen lijkt te zijn en dat er een kritieke massa lijkt te zijn bereikt. Maar gegeven het feit dat van de ondernemers in Silicon Valley slechts 27 procent vrouw is, hebben de dames daar nog een forse uitdaging liggen.

Bron: Automatiseringgids

Dat blijkt uit voorlopige tellingen die afgelopen vrijdag werden vrijgegeven. Voor de studierichting 'computer science' schreven 214 vrouwen zich in, wat neerkomt op omstreeks 30 procent van de totale instroom voor deze studie. Biologie van de mens, in Stanford de tot dusverre meest door vrouwen gekozen studie, blijft steken bij 208 vrouwelijke studenten.Het lijkt veelbetekenend dat juist op Stanford, hofleverancier van bedrijven als Google, Apple en Yahoo, deze mijlpaal wordt bereikt. Emeritus hoogleraar Eric Roberts verklaarde tegenover nieuwssite VentureBeat dat de cijfers erop duiden dat Informatica 'over de drempel die veel vrouwen ervaren' heen lijkt te zijn en dat er een kritieke massa lijkt te zijn bereikt. Maar gegeven het feit dat van de ondernemers in Silicon Valley slechts 27 procent vrouw is, hebben de dames daar nog een forse uitdaging liggen. Bron: Automatiseringgids