Dat schrijven verschillende kranten. Concreet betekent het dat tso- en bso-leerlingen vanaf volgend schooljaar tevreden moeten zijn met één uurtje ICT in het eerste middelbaar. Voor aso-leerlingen wordt een uitzondering gemaakt. Zij krijgen nog Informatica omdat het vak er, in tegenstelling tot in het tso en bso, tot de eindtermen behoort.

'Informatica verdwijnt niet uit het lessenpakket', reageert Chris Smits, hoofd van de koepel van het katholieke secundair onderwijs. 'We bieden het alleen niet meer aan als apart vak in het tso en bso. Het zal geïntegreerd worden in de andere lessen.'

Gemeenschapsonderwijs

In het gemeenschapsonderwijs wordt Informatica nog wel in de leerplannen van volgend schooljaar opgenomen. Al willen ook zij geleidelijk aan evolueren naar die meer geïntegreerde aanpak.

Enkele leerkrachten richtten uit protest een Facebook-groep op, 'R.I.P ICT in het bso en het tso' genaamd. (Belga/KVDA)

Dat schrijven verschillende kranten. Concreet betekent het dat tso- en bso-leerlingen vanaf volgend schooljaar tevreden moeten zijn met één uurtje ICT in het eerste middelbaar. Voor aso-leerlingen wordt een uitzondering gemaakt. Zij krijgen nog Informatica omdat het vak er, in tegenstelling tot in het tso en bso, tot de eindtermen behoort. 'Informatica verdwijnt niet uit het lessenpakket', reageert Chris Smits, hoofd van de koepel van het katholieke secundair onderwijs. 'We bieden het alleen niet meer aan als apart vak in het tso en bso. Het zal geïntegreerd worden in de andere lessen.' Gemeenschapsonderwijs In het gemeenschapsonderwijs wordt Informatica nog wel in de leerplannen van volgend schooljaar opgenomen. Al willen ook zij geleidelijk aan evolueren naar die meer geïntegreerde aanpak. Enkele leerkrachten richtten uit protest een Facebook-groep op, 'R.I.P ICT in het bso en het tso' genaamd. (Belga/KVDA)