Hans Van Bossuyt, magistraat bij het Gentse hof van beroep, heeft ontslag genomen als ondervoorzitter van het beheerscomité voor de informatisering van justitie. "Er blijkt geen enkele (politieke) wil aanwezig te zijn om de informatisering te realiseren", zegt hij.

Het bericht staat te lezen in de Corelio-kranten. Sinds 2002 was Van Bossuyt nauw betrokken bij de informatisering van justitie, maar in zijn ontslagbrief aan minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) stelt hij dat sinds midden 2007 rechtbanken op ict-gebied geen enkele stap vooruit gezet hebben. Die impasse is volgens de magistraat te wijten aan politiek non-beleid.

Ook het 'Cheops-programma' van voormalig Justitieminister Jo Vandeurzen (CD&V) hielp de informatisering niet vooruit, merkt Van Bossuyt op. De grootste ict-operatie bij justitie staat blijkbaar nog nergens en gaat er zelfs op achteruit. Van de 229 vredesgerechten zijn er slechts honderd uitgerust met de nodige informatica.

Elektronische procesvoering vanaf begin 2011 lijkt nog heel veraf en België loopt "een bijna onoverbrugbare achterstand op tegenover de omringende landen", aldus Van Bossuyt.

Het kabinet Justitie laat ondertussen weten dat het aan een uitgebreide beleidsnota over de informatisering werkt.

Bron: Belga

Lees ook: [Justitie vlucht naar Microsoft]

Hans Van Bossuyt, magistraat bij het Gentse hof van beroep, heeft ontslag genomen als ondervoorzitter van het beheerscomité voor de informatisering van justitie. "Er blijkt geen enkele (politieke) wil aanwezig te zijn om de informatisering te realiseren", zegt hij. Het bericht staat te lezen in de Corelio-kranten. Sinds 2002 was Van Bossuyt nauw betrokken bij de informatisering van justitie, maar in zijn ontslagbrief aan minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) stelt hij dat sinds midden 2007 rechtbanken op ict-gebied geen enkele stap vooruit gezet hebben. Die impasse is volgens de magistraat te wijten aan politiek non-beleid. Ook het 'Cheops-programma' van voormalig Justitieminister Jo Vandeurzen (CD&V) hielp de informatisering niet vooruit, merkt Van Bossuyt op. De grootste ict-operatie bij justitie staat blijkbaar nog nergens en gaat er zelfs op achteruit. Van de 229 vredesgerechten zijn er slechts honderd uitgerust met de nodige informatica. Elektronische procesvoering vanaf begin 2011 lijkt nog heel veraf en België loopt "een bijna onoverbrugbare achterstand op tegenover de omringende landen", aldus Van Bossuyt. Het kabinet Justitie laat ondertussen weten dat het aan een uitgebreide beleidsnota over de informatisering werkt. Bron: Belga Lees ook: [Justitie vlucht naar Microsoft]