De non-profit Internet Exchange Freebix heeft een nieuwe netwerkinfrastructuur op poten gezet.

Freebix is een non-profit Internet Exchange. Dat wil zeggen dat de organisatie ervoor zorgt dat (in dit geval kleinere, Belgische) internetproviders hun netwerken aan elkaar kunnen linken en trafiek kunnen uitwisselen ('peering') om zo de bandbreedte op een hoog niveau te houden. Freebix zorgt voor verbindingen aan hoge snelheid naar internet- en managed service providers in datacenters van onder meer InterXion, AXS en LCL.

Freebix heeft onlnags Infradata gekozen als integrator voor z'n nieuwe netwerk. De nadruk lag op een redundante infrastructuur met schaalbaarheid, kwaliteit, provisioning en technologische vooruitgang als kernwoorden. Infradata werkte de infrastructuur uit op basis van Juniper EX-switchingtechnologie. De Juniper EX reeks is schaalbaar tot 6.2Tbps, wat overeenkomt met het huidige Belgische verkeer in zijn totaliteit.

Volgens beide partijen verliep de integratie met de provisioning en operationele systemen van Freebix vlot, zonder impact impact op het oude (toenmalig productie-)netwerk.

De non-profit Internet Exchange Freebix heeft een nieuwe netwerkinfrastructuur op poten gezet. Freebix is een non-profit Internet Exchange. Dat wil zeggen dat de organisatie ervoor zorgt dat (in dit geval kleinere, Belgische) internetproviders hun netwerken aan elkaar kunnen linken en trafiek kunnen uitwisselen ('peering') om zo de bandbreedte op een hoog niveau te houden. Freebix zorgt voor verbindingen aan hoge snelheid naar internet- en managed service providers in datacenters van onder meer InterXion, AXS en LCL. Freebix heeft onlnags Infradata gekozen als integrator voor z'n nieuwe netwerk. De nadruk lag op een redundante infrastructuur met schaalbaarheid, kwaliteit, provisioning en technologische vooruitgang als kernwoorden. Infradata werkte de infrastructuur uit op basis van Juniper EX-switchingtechnologie. De Juniper EX reeks is schaalbaar tot 6.2Tbps, wat overeenkomt met het huidige Belgische verkeer in zijn totaliteit. Volgens beide partijen verliep de integratie met de provisioning en operationele systemen van Freebix vlot, zonder impact impact op het oude (toenmalig productie-)netwerk.