ING België heeft als besparingsmaatregel gekozen om met 200 externe ict'ers minder te werken. In de plaats daarvan gaat het 200 ict'ers aanwerven.

ING België heeft een besparingsplan goedgekeurd, waarbij nog eens zo'n 300 jobs verdwijnen. Zo zal het filiaal eind dit jaar moeten uitkomen op 8700 mensen. Dat moet 110 miljoen euro opleveren, waarvan ongeveer 30 miljoen euro zal komen van de afbouw van het aantal externe ict'ers ten voordele van internen.

ING telt momenteel zo'n 900 interne en 500 externe ict'ers. Dat laatste cijfer moet naar 300, terwijl er 200 extra interne ict'ers worden aangeworven. "De voorbije jaren was het moeilijk om ict'ers aan te werven. Dat verklaart het hoge aantal externen", legt Erik Dralans uit, voorzitter van ING Belgium.

ING zou overigens niet per se dezelfde profielen aanwerven. Details daarover volgen nog. "Enerzijds moeten we btw betalen op die externe ict'ers en anderzijds nemen bodyshoppers een marge op die mensen", legt Dralans het prijsverschil uit.

Dat gezegd zijnde, lijkt ING Belgium wel niet aan het eigen model van 'selective sourcing' te tornen. Het behoudt dus zijn outsourcingcontracten met Unisys (mainframe), Contraste/Amsit (helpdesk), Accenture/Atos Origin:Getronics/KPN voor het werkplekbeheer en RR Donnelley voor print en mail. Zelfs hoewel sommigen van mening zijn dat bijvoorbeeld het werkplekbeheer niet altijd optimaal functioneert.

ING België heeft als besparingsmaatregel gekozen om met 200 externe ict'ers minder te werken. In de plaats daarvan gaat het 200 ict'ers aanwerven. ING België heeft een besparingsplan goedgekeurd, waarbij nog eens zo'n 300 jobs verdwijnen. Zo zal het filiaal eind dit jaar moeten uitkomen op 8700 mensen. Dat moet 110 miljoen euro opleveren, waarvan ongeveer 30 miljoen euro zal komen van de afbouw van het aantal externe ict'ers ten voordele van internen. ING telt momenteel zo'n 900 interne en 500 externe ict'ers. Dat laatste cijfer moet naar 300, terwijl er 200 extra interne ict'ers worden aangeworven. "De voorbije jaren was het moeilijk om ict'ers aan te werven. Dat verklaart het hoge aantal externen", legt Erik Dralans uit, voorzitter van ING Belgium. ING zou overigens niet per se dezelfde profielen aanwerven. Details daarover volgen nog. "Enerzijds moeten we btw betalen op die externe ict'ers en anderzijds nemen bodyshoppers een marge op die mensen", legt Dralans het prijsverschil uit. Dat gezegd zijnde, lijkt ING Belgium wel niet aan het eigen model van 'selective sourcing' te tornen. Het behoudt dus zijn outsourcingcontracten met Unisys (mainframe), Contraste/Amsit (helpdesk), Accenture/Atos Origin:Getronics/KPN voor het werkplekbeheer en RR Donnelley voor print en mail. Zelfs hoewel sommigen van mening zijn dat bijvoorbeeld het werkplekbeheer niet altijd optimaal functioneert.