Bij de bekendmaking van de financiële resultaten in februari van dit jaar kondigde ING België meteen ook een besparingsplan van 30 miljoen euro aan op it-gebied. Het plan voorziet onder meer de rekrutering van 200 interne informatici, maar ook een even grote vermindering van het aantal externe informatici die in opdracht werken.

In totaal telde ING België begin dit jaar 850 interne en bijna 500 externe informatici, het it-personeel in het zog van outsourcingcontracten niet meegerekend (Unisys voor het mainframe, Contraste/Amsit voor de helpdesk, Accenture/Atos Origin/Getronics/KPN voor het workplace management en RR Donnelley voor de print and mail).

Het afstoten van externe medewerkers is een opvallende wending. Eind 2008 stelden immers bijna 40 bedrijven gedetacheerde informatici tewerk bij de bank. Het is ING België vandaag vooral te doen om de rekrutering van specialisten op het vlak van project- en programmabeheer, van testers, functionele analisten, ontwikkelaars (Java, Cobol, .Net) en infrastructuurbeheerders en bij voorkeur mensen met ervaring. "We willen investeren in intern personeel en een Belgisch expertisecentrum uitbouwen", zegt Sonja Noben, head of strategy & support, Operations & IT Banking. "Bedoeling is het departement te industrialiseren en te professionaliseren." Eind dit jaar zou overigens een CMMI 2-certificering binnen moeten zijn, en CMMI 3 staat al op het programma voor 2010.

Sinds begin dit jaar heeft ING België al een vijftigtal informatici aangeworven, vorig jaar waren dat er honderd.

Bij de bekendmaking van de financiële resultaten in februari van dit jaar kondigde ING België meteen ook een besparingsplan van 30 miljoen euro aan op it-gebied. Het plan voorziet onder meer de rekrutering van 200 interne informatici, maar ook een even grote vermindering van het aantal externe informatici die in opdracht werken. In totaal telde ING België begin dit jaar 850 interne en bijna 500 externe informatici, het it-personeel in het zog van outsourcingcontracten niet meegerekend (Unisys voor het mainframe, Contraste/Amsit voor de helpdesk, Accenture/Atos Origin/Getronics/KPN voor het workplace management en RR Donnelley voor de print and mail). Het afstoten van externe medewerkers is een opvallende wending. Eind 2008 stelden immers bijna 40 bedrijven gedetacheerde informatici tewerk bij de bank. Het is ING België vandaag vooral te doen om de rekrutering van specialisten op het vlak van project- en programmabeheer, van testers, functionele analisten, ontwikkelaars (Java, Cobol, .Net) en infrastructuurbeheerders en bij voorkeur mensen met ervaring. "We willen investeren in intern personeel en een Belgisch expertisecentrum uitbouwen", zegt Sonja Noben, head of strategy & support, Operations & IT Banking. "Bedoeling is het departement te industrialiseren en te professionaliseren." Eind dit jaar zou overigens een CMMI 2-certificering binnen moeten zijn, en CMMI 3 staat al op het programma voor 2010. Sinds begin dit jaar heeft ING België al een vijftigtal informatici aangeworven, vorig jaar waren dat er honderd.