Het outsourcingcontract van 216 miljoen euro dat Atos Origin in 2006 tekende met bankgroep ING is deels vernieuwd, deels uitgebreid.

Eind 2006 meldde ING dat Atos Origin een deel van het 750 miljoen euro-zware outsourcing contract in de wacht had gesleept. Atos Origin stond in de volledige architectuur, het back-endbeheer van de kantoorautomatisering bij ING en het serverbeheer. Voorts leverde het bedrijf diensten rond gebruikerstoegang, ontwerp en ondersteuning en applicatiebeheer. De deal was goed voor 216 miljoen euro.

Dat contract wordt nu gedeeltelijk vernieuwd en uitgebreid, al stappen er geen extra ING'ers over naar Atos Origin. In 2006 waren dat er nog 238, onder wie een deel in ons land. De uitbreiding behelst vooral de vergroting van de opslagcapaciteit in België en Nederland. Atos Origin zegt ook te zullen focussen op virtualisatie en consolidatie.

De waarde van de nieuwe overeenkomst wilde Atos Origin niet kwijt, maar het bedrijf stelt wel dat het om een "significant contract" gaat. Het loopt over 5 jaar. Begin dit jaar vroeg ING nog alle leveranciers om de tarieven te verlagen. Op de vraag of Atos Origin daaraan binnen dit of het vorige contract tegemoet is gekomen, houdt de firma het op een vaag "Atos Origin heeft een marktconforme prijs met ING kunnen afspreken."

Atos Origin haalt vandaag ruim 20 procent van z'n omzet uit de financiële sector.

Het outsourcingcontract van 216 miljoen euro dat Atos Origin in 2006 tekende met bankgroep ING is deels vernieuwd, deels uitgebreid. Eind 2006 meldde ING dat Atos Origin een deel van het 750 miljoen euro-zware outsourcing contract in de wacht had gesleept. Atos Origin stond in de volledige architectuur, het back-endbeheer van de kantoorautomatisering bij ING en het serverbeheer. Voorts leverde het bedrijf diensten rond gebruikerstoegang, ontwerp en ondersteuning en applicatiebeheer. De deal was goed voor 216 miljoen euro. Dat contract wordt nu gedeeltelijk vernieuwd en uitgebreid, al stappen er geen extra ING'ers over naar Atos Origin. In 2006 waren dat er nog 238, onder wie een deel in ons land. De uitbreiding behelst vooral de vergroting van de opslagcapaciteit in België en Nederland. Atos Origin zegt ook te zullen focussen op virtualisatie en consolidatie. De waarde van de nieuwe overeenkomst wilde Atos Origin niet kwijt, maar het bedrijf stelt wel dat het om een "significant contract" gaat. Het loopt over 5 jaar. Begin dit jaar vroeg ING nog alle leveranciers om de tarieven te verlagen. Op de vraag of Atos Origin daaraan binnen dit of het vorige contract tegemoet is gekomen, houdt de firma het op een vaag "Atos Origin heeft een marktconforme prijs met ING kunnen afspreken." Atos Origin haalt vandaag ruim 20 procent van z'n omzet uit de financiële sector.