ProCapital Belgium - een filiaal van de Franse groep Crédit Mutuel (via Arkéa) - gaat in de toekomst het effectenbeheer van ING Belgium overnemen. Dat is inclusief de operationele verwerking van het cashgedeelte.

Het contract moet in het eerste kwartaal van 2012 gefinaliseerd worden, maar de principiële beslissing is volgens onze informatie wel al genomen. In de loop van 2012 wordt de operatie opgestart. Voor ProCapital Belgium is het al het vierde grote contract sinds de oprichting van het Belgische filiaal in 2006. Het werd toen opgericht om it-outsourcingdiensten te leveren aan Fortunéo België (internetbankieren) en BKCP (retail banking): twee entiteiten van de groep Crédit Mutuel en dus eigenlijk 'captive clients'. In 2009 vertrouwde Deutsche Bank Belgium dan zijn effectenbeheer als outsourcing toe aan ProCapital.

Yvon Le Bihan, algemeen directeur van ProCapital Belgium, blijft wel erg op zijn hoede over het nieuwe contract met ING - kwestie van geen stappen over te slaan en tijd te nemen om de zaken zo goed mogelijk aan te pakken. Al is hij wel duidelijk dat deze outsourcing gepaard zal gaan met een personeelsoverdracht: "Met zoals altijd behoud van arbeidsvoorwaarden zoals vastgelegd in cao 32bis", benadrukt hij.

Voor 2012 verwacht ProCapital een toename in het aantal personeelsleden in de back-office van 70 naar 110 à 120. Op die manier moet het bedrijf een 150-tal werknemers tellen tegenover zo'n 100 vandaag.

"We verwachten ook een kritische massa en voldoende maturiteit te kunnen bereiken om nieuwe klanten aan te trekken", zegt Le Bihan, die vol vertrouwen is dat de markt voor outsourcing van effectenbeheer en bancaire diensten nog verder gaat groeien in ons land.

ProCapital Belgium - een filiaal van de Franse groep Crédit Mutuel (via Arkéa) - gaat in de toekomst het effectenbeheer van ING Belgium overnemen. Dat is inclusief de operationele verwerking van het cashgedeelte. Het contract moet in het eerste kwartaal van 2012 gefinaliseerd worden, maar de principiële beslissing is volgens onze informatie wel al genomen. In de loop van 2012 wordt de operatie opgestart. Voor ProCapital Belgium is het al het vierde grote contract sinds de oprichting van het Belgische filiaal in 2006. Het werd toen opgericht om it-outsourcingdiensten te leveren aan Fortunéo België (internetbankieren) en BKCP (retail banking): twee entiteiten van de groep Crédit Mutuel en dus eigenlijk 'captive clients'. In 2009 vertrouwde Deutsche Bank Belgium dan zijn effectenbeheer als outsourcing toe aan ProCapital. Yvon Le Bihan, algemeen directeur van ProCapital Belgium, blijft wel erg op zijn hoede over het nieuwe contract met ING - kwestie van geen stappen over te slaan en tijd te nemen om de zaken zo goed mogelijk aan te pakken. Al is hij wel duidelijk dat deze outsourcing gepaard zal gaan met een personeelsoverdracht: "Met zoals altijd behoud van arbeidsvoorwaarden zoals vastgelegd in cao 32bis", benadrukt hij. Voor 2012 verwacht ProCapital een toename in het aantal personeelsleden in de back-office van 70 naar 110 à 120. Op die manier moet het bedrijf een 150-tal werknemers tellen tegenover zo'n 100 vandaag. "We verwachten ook een kritische massa en voldoende maturiteit te kunnen bereiken om nieuwe klanten aan te trekken", zegt Le Bihan, die vol vertrouwen is dat de markt voor outsourcing van effectenbeheer en bancaire diensten nog verder gaat groeien in ons land.