In het kader van het lopend transformatieprogramma, kondigt ING België een extra investering van 300 miljoen euro aan over de periode 2011-2015.

Die investering komt bovenop de 100 miljoen die in 2010 al geïnvesteerd werden. Dit betekent meteen dat 300 nieuwe it'ers gerekruteerd zullen worden, op een huidig totaal van 2.000 informatici in België (1.300 intern en ongeveer 700 extern).

Naast het verbeteren van de infrastructuur en de integratie van de internetaanpak in de agentschappen, en uiteraard het naleven van de regelgeving (SEPA, FSMA, BNB, enz.), rondt de groep ook een studie af waarbij de toepassingen rond 'product processing' vervangen worden door één software.

"Het gaat om een traject van lange duur waarbij de behandeling van bancaire producten helemaal herbekeken wordt", zegt de nieuwe cio Frank Stockx. Met de studie werd anderhalf jaar geleden begonnen en "de beslissing zou in de vroege zomer moeten vallen".

Het doel is om "de it-kosten structureel te verlagen" en "van it-ontwikkeling naar it-integratie over te gaan". Anders gezegd moet de it zo flexibel mogelijk worden maar tegelijkertijd zoveel mogelijk standaard zijn. De uitdaging is de omvang, zoals we weten van de voormalige ING-ceo. Erik Dralans (zie Data News nr. 7, blz. 36) omschreef de invoering van standaard software als "de grootste flop van commercial banking diensten in het buitenland" en een project dat "tientallen miljoenen euro" gekost had."

In het kader van het lopend transformatieprogramma, kondigt ING België een extra investering van 300 miljoen euro aan over de periode 2011-2015. Die investering komt bovenop de 100 miljoen die in 2010 al geïnvesteerd werden. Dit betekent meteen dat 300 nieuwe it'ers gerekruteerd zullen worden, op een huidig totaal van 2.000 informatici in België (1.300 intern en ongeveer 700 extern). Naast het verbeteren van de infrastructuur en de integratie van de internetaanpak in de agentschappen, en uiteraard het naleven van de regelgeving (SEPA, FSMA, BNB, enz.), rondt de groep ook een studie af waarbij de toepassingen rond 'product processing' vervangen worden door één software. "Het gaat om een traject van lange duur waarbij de behandeling van bancaire producten helemaal herbekeken wordt", zegt de nieuwe cio Frank Stockx. Met de studie werd anderhalf jaar geleden begonnen en "de beslissing zou in de vroege zomer moeten vallen". Het doel is om "de it-kosten structureel te verlagen" en "van it-ontwikkeling naar it-integratie over te gaan". Anders gezegd moet de it zo flexibel mogelijk worden maar tegelijkertijd zoveel mogelijk standaard zijn. De uitdaging is de omvang, zoals we weten van de voormalige ING-ceo. Erik Dralans (zie Data News nr. 7, blz. 36) omschreef de invoering van standaard software als "de grootste flop van commercial banking diensten in het buitenland" en een project dat "tientallen miljoenen euro" gekost had."