Als inkoper onderhandelde de verdachte met leveranciers van Apple-producten, meldt onder meer Reuters. Zo plaatste hij bestellingen bij deze partijen en registreerde hij de bijbehorende facturen in het inkoopsysteem, waarna Apple de facturen voldeed.

Van smeergeld tot spookfacturen

De oud-medewerker zou onder meer smeergeld hebben aangenomen, onderdelen hebben gestolen met behulp van vervalste reparatieopdrachten en spookfacturen hebben verstuurd. Daarnaast zou de man zich schuldig hebben gemaakt aan belastingontduiking en witwassen. Twee verkopers die handeldreven met de voormalig Apple-inkoper zijn overigens in december al veroordeeld wegens witwassen en fraude. Het gaat om twee leveranciers die handeldreven met Apple en de verdachte. Zij bekenden eerder al schuld aan de praktijken.

In samenwerking met Dutch IT-channel.

Als inkoper onderhandelde de verdachte met leveranciers van Apple-producten, meldt onder meer Reuters. Zo plaatste hij bestellingen bij deze partijen en registreerde hij de bijbehorende facturen in het inkoopsysteem, waarna Apple de facturen voldeed.De oud-medewerker zou onder meer smeergeld hebben aangenomen, onderdelen hebben gestolen met behulp van vervalste reparatieopdrachten en spookfacturen hebben verstuurd. Daarnaast zou de man zich schuldig hebben gemaakt aan belastingontduiking en witwassen. Twee verkopers die handeldreven met de voormalig Apple-inkoper zijn overigens in december al veroordeeld wegens witwassen en fraude. Het gaat om twee leveranciers die handeldreven met Apple en de verdachte. Zij bekenden eerder al schuld aan de praktijken.In samenwerking met Dutch IT-channel.