De onderzoekers keken naar sites waar iedereen zomaar berichten kan neerzetten. Uit de onderzoeksgegevens blijkt, dat 47 van de 89 overheidssites mogelijk toegankelijk is voor iedereen door het laten slingeren van inlogcodes.

Voorzichtigheid

De onderzoekers, die in dienst zijn bij bureau Recorded Future, stellen expliciet dat de gevonden sites "mogelijk" lek zijn. Ze hebben niet geprobeerd om de aangetroffen inlogcodes daadwerkelijk te gebruiken, want dan zouden ze zelf strafbaar zijn.

Geen waarschuwing

Het lijkt erop, alsof niemand de moeite neemt om een regeringssite ervan op de hoogte te brengen dat hun inlogcodes openbaar zijn geworden. Op geen van de sites is namelijk een bericht aangetroffen waarin de gebruikers sterk wordt aangeraden om een andere inlognaam en wachtwoord te kiezen.

Bron: Automatiseringgids

De onderzoekers keken naar sites waar iedereen zomaar berichten kan neerzetten. Uit de onderzoeksgegevens blijkt, dat 47 van de 89 overheidssites mogelijk toegankelijk is voor iedereen door het laten slingeren van inlogcodes.VoorzichtigheidDe onderzoekers, die in dienst zijn bij bureau Recorded Future, stellen expliciet dat de gevonden sites "mogelijk" lek zijn. Ze hebben niet geprobeerd om de aangetroffen inlogcodes daadwerkelijk te gebruiken, want dan zouden ze zelf strafbaar zijn.Geen waarschuwingHet lijkt erop, alsof niemand de moeite neemt om een regeringssite ervan op de hoogte te brengen dat hun inlogcodes openbaar zijn geworden. Op geen van de sites is namelijk een bericht aangetroffen waarin de gebruikers sterk wordt aangeraden om een andere inlognaam en wachtwoord te kiezen.Bron: Automatiseringgids