'We verwerken momenteel nog vijfmaal meer aanvragen dan gewoonlijk', aldus woordvoerster Laurence Mortier. 'Aanmelden op online diensten kan hierdoor langer duren dan normaal. We excuseren ons voor dit ongemak.'

Woensdagvoormiddag bleek dat het identificatieplatform van de overheid overbelast raakte. De onlinediensten telden door de coronacrisis meer gebruikers en ook de verzending van de vooraf ingevulde belastingbrieven speelde parten. Hierdoor konden gebruikers zich niet of met vertraging aanmelden voor overheidstoepassingen als Tax-on-web of mypension.be.

Eenmaal ingelogd was er voor de gebruikers geen probleem meer met Tax-on-web. De storing kwam ongelegen, omdat Tax-on-web dinsdagnamiddag online ging voor aangiftejaar 2020.

'We verwerken momenteel nog vijfmaal meer aanvragen dan gewoonlijk', aldus woordvoerster Laurence Mortier. 'Aanmelden op online diensten kan hierdoor langer duren dan normaal. We excuseren ons voor dit ongemak.' Woensdagvoormiddag bleek dat het identificatieplatform van de overheid overbelast raakte. De onlinediensten telden door de coronacrisis meer gebruikers en ook de verzending van de vooraf ingevulde belastingbrieven speelde parten. Hierdoor konden gebruikers zich niet of met vertraging aanmelden voor overheidstoepassingen als Tax-on-web of mypension.be.Eenmaal ingelogd was er voor de gebruikers geen probleem meer met Tax-on-web. De storing kwam ongelegen, omdat Tax-on-web dinsdagnamiddag online ging voor aangiftejaar 2020.