Precies een jaar geleden kreeg Inno.com van de Vlaamse regering een officiële erkenning als 'geregistreerde instelling voor hoger onderwijs'. Het was en is in ons land nog steeds het enige privé-bedrijf (dat opleiding niet als kernactiviteit heeft) dat een dergelijk label als hogeschool toegewezen krijgt. Inno.com uit Beerzel, bij Putte, staat bedrijven bij in de transformatie van business en technologie. Referenties zijn Agfa Healthcare, Tessenderlo groep, Toyota Europe, de Vlaamse Gemeenschap, De Lijn en Bpost.

De 'Master of ICT Enterprise Architecture' (Mea), is de emanatie van de oorspronkelijk interne opleiding 'expert class in mastering ict enterprise architecture'. Deelnemers kregen toen een getuigschrift van de Universiteit van Antwerpen. In oktober 2009 werd de opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie officieel erkend als een 'master na master'. Kandidaten moeten dus al een master-diploma hebben en worden geselecteerd op basis van ervaring en motiviatie. De inschrijvingsprijs van 11.950 euro is eveneens een belangrijk element. Eén van de drijvende krachten is professor Guido Dedene van de KU Leuven, tevens lid van de raad van bestuur van Inno.com. KU Leuven staat ook garant mocht het bedrijf Inno.com op een of andere manier verdwijnen.

Voor de Mea werd een numerus clausus van 25 bepaald. Uiteindelijk gingen er in december vorig jaar 22 'masters' van start voor een opleiding van 18 maanden. Het gaat in totaal om 1.740 uur (60 kredietpunten) en wordt afgerond met een master thesis. Voor volgend jaar wordt eveneens op 22 kandidaten gemikt. KBC en VDAB maken er alvast gebruik van. Voor Inno.com is deze opleiding vooral interessant als aanvulling op de eigen management adviesactiviteiten en uiteraard bij de uitbouw van het netwerk.

In het verlengde van Mea wordt nu op vraag van een aantal bedrijven nagegaan of het ook van start zou kunnen gaan met Lea: Leading in Enterprise Architecture. Het is een ambitieus project waarbij vooral aandacht gaat naar de softskills van deze masters. Er is immers steeds meer nood aan leiderschap en goede communicatie niet alleen binnen de it-afdeling, maar ook tussen de business en de it-divisies. "Voorlopig is Lea nog conceptueel, maar er is wel duidelijk belangstelling", vertelt Lucia Van de Ginste, die meezetelt in de programmacommissie van de Master of ICT Enterprise Architecture.

Precies een jaar geleden kreeg Inno.com van de Vlaamse regering een officiële erkenning als 'geregistreerde instelling voor hoger onderwijs'. Het was en is in ons land nog steeds het enige privé-bedrijf (dat opleiding niet als kernactiviteit heeft) dat een dergelijk label als hogeschool toegewezen krijgt. Inno.com uit Beerzel, bij Putte, staat bedrijven bij in de transformatie van business en technologie. Referenties zijn Agfa Healthcare, Tessenderlo groep, Toyota Europe, de Vlaamse Gemeenschap, De Lijn en Bpost. De 'Master of ICT Enterprise Architecture' (Mea), is de emanatie van de oorspronkelijk interne opleiding 'expert class in mastering ict enterprise architecture'. Deelnemers kregen toen een getuigschrift van de Universiteit van Antwerpen. In oktober 2009 werd de opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie officieel erkend als een 'master na master'. Kandidaten moeten dus al een master-diploma hebben en worden geselecteerd op basis van ervaring en motiviatie. De inschrijvingsprijs van 11.950 euro is eveneens een belangrijk element. Eén van de drijvende krachten is professor Guido Dedene van de KU Leuven, tevens lid van de raad van bestuur van Inno.com. KU Leuven staat ook garant mocht het bedrijf Inno.com op een of andere manier verdwijnen. Voor de Mea werd een numerus clausus van 25 bepaald. Uiteindelijk gingen er in december vorig jaar 22 'masters' van start voor een opleiding van 18 maanden. Het gaat in totaal om 1.740 uur (60 kredietpunten) en wordt afgerond met een master thesis. Voor volgend jaar wordt eveneens op 22 kandidaten gemikt. KBC en VDAB maken er alvast gebruik van. Voor Inno.com is deze opleiding vooral interessant als aanvulling op de eigen management adviesactiviteiten en uiteraard bij de uitbouw van het netwerk. In het verlengde van Mea wordt nu op vraag van een aantal bedrijven nagegaan of het ook van start zou kunnen gaan met Lea: Leading in Enterprise Architecture. Het is een ambitieus project waarbij vooral aandacht gaat naar de softskills van deze masters. Er is immers steeds meer nood aan leiderschap en goede communicatie niet alleen binnen de it-afdeling, maar ook tussen de business en de it-divisies. "Voorlopig is Lea nog conceptueel, maar er is wel duidelijk belangstelling", vertelt Lucia Van de Ginste, die meezetelt in de programmacommissie van de Master of ICT Enterprise Architecture.