De inspectie van Financiën is allerminst te spreken over de oprichting van de vzw I-Cleantech, een initiatief van Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a).

Dat melden Het Belang van Limburg en De Tijd. De nieuwe vzw moet innovatie bij schone technologie promoten "Het voornaamste oogmerk is de creatie en de invulling van twee nieuwe topfuncties en 17 nieuwe bestuursmandaten."

Volgens de inspecteur-generaal is I-Cleantech overbodig. Hij heeft het over "gesubsidieerde jobcreatie" en merkt op hoe het inperken van het Vlaamse ambtenarenkorps wordt omzeild "via deze vluchtweg naar mandaten in bestuursorganen", betaald met belastinggeld. Volgens hem kan het steunen van de Vlaamse cleantech perfect via de bestaande structuren. "Dit initiatief vergroot de bestuurlijke inefficiëntie in plaats van ze te verminderen."

Fractievoorzitter van LDD in het Vlaams Parlement Lode Vereeck vindt de oprichting van het instituut "te gek voor woorden". "Het is toch wel erg cynisch dat een nieuwe instelling wordt gecreëerd om de gevolgen van de versnippering aan te pakken, in plaats van die initiatieven te vereenvoudigen en samen te voegen."

Bron: Belga

De inspectie van Financiën is allerminst te spreken over de oprichting van de vzw I-Cleantech, een initiatief van Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a). Dat melden Het Belang van Limburg en De Tijd. De nieuwe vzw moet innovatie bij schone technologie promoten "Het voornaamste oogmerk is de creatie en de invulling van twee nieuwe topfuncties en 17 nieuwe bestuursmandaten." Volgens de inspecteur-generaal is I-Cleantech overbodig. Hij heeft het over "gesubsidieerde jobcreatie" en merkt op hoe het inperken van het Vlaamse ambtenarenkorps wordt omzeild "via deze vluchtweg naar mandaten in bestuursorganen", betaald met belastinggeld. Volgens hem kan het steunen van de Vlaamse cleantech perfect via de bestaande structuren. "Dit initiatief vergroot de bestuurlijke inefficiëntie in plaats van ze te verminderen." Fractievoorzitter van LDD in het Vlaams Parlement Lode Vereeck vindt de oprichting van het instituut "te gek voor woorden". "Het is toch wel erg cynisch dat een nieuwe instelling wordt gecreëerd om de gevolgen van de versnippering aan te pakken, in plaats van die initiatieven te vereenvoudigen en samen te voegen." Bron: Belga