Sommige accounts gebruiken apps van derden om hun publiek ,,kunstmatig te vergroten'', aldus Instagram. Die apps zorgen voor likes, reacties en volgers. Instagram zegt zelflerende systemen te hebben gebouwd om accounts te vinden die hiervan gebruikmaken. De ''niet-authentieke'' likes, reacties en volgers worden weggehaald.

De gebruikers moeten hun wachtwoord veranderen. Dan wordt de gekoppelde app losgekoppeld en stoppen de nep-likes, hoopt Instagram. De dienst zegt namelijk dat de nepactiviteit soms afkomstig kan zijn van echte accounts van nietsvermoedende gebruikers. Maar wie zulke apps blijft gebruiken en niet te goeder trouw is, kan ''gevolgen zien voor de Instagram-ervaring''. Maar wat daarmee wordt bedoeld, laat Instagram in het midden.

Instagram is eigendom van Facebook. Dat staat onder druk om meer te doen tegen desinformatie en manipulatie.

Sommige accounts gebruiken apps van derden om hun publiek ,,kunstmatig te vergroten'', aldus Instagram. Die apps zorgen voor likes, reacties en volgers. Instagram zegt zelflerende systemen te hebben gebouwd om accounts te vinden die hiervan gebruikmaken. De ''niet-authentieke'' likes, reacties en volgers worden weggehaald.De gebruikers moeten hun wachtwoord veranderen. Dan wordt de gekoppelde app losgekoppeld en stoppen de nep-likes, hoopt Instagram. De dienst zegt namelijk dat de nepactiviteit soms afkomstig kan zijn van echte accounts van nietsvermoedende gebruikers. Maar wie zulke apps blijft gebruiken en niet te goeder trouw is, kan ''gevolgen zien voor de Instagram-ervaring''. Maar wat daarmee wordt bedoeld, laat Instagram in het midden.Instagram is eigendom van Facebook. Dat staat onder druk om meer te doen tegen desinformatie en manipulatie.