Met de nieuwe regel kan Instagram gerichter advertenties voor alcohol, gokken en voorbehoedsmiddelen verkopen. Kinderen mogen die van Instagram niet zien, volwassenen wel. Het maakt Instagram wel iets minder anoniem, een kenmerk waarmee de fotosite zich onderscheidde van eigenaar Facebook.

Andere gebruikers kunnen de geboortedata niet zien, benadrukt Instagram tegen persbureau Reuters. Instagram zou de leeftijden kunnen gebruiken voor aparte privacy-instellingen of voor lessen over veiligheid online.

Met de nieuwe regel kan Instagram gerichter advertenties voor alcohol, gokken en voorbehoedsmiddelen verkopen. Kinderen mogen die van Instagram niet zien, volwassenen wel. Het maakt Instagram wel iets minder anoniem, een kenmerk waarmee de fotosite zich onderscheidde van eigenaar Facebook.Andere gebruikers kunnen de geboortedata niet zien, benadrukt Instagram tegen persbureau Reuters. Instagram zou de leeftijden kunnen gebruiken voor aparte privacy-instellingen of voor lessen over veiligheid online.