Er doen geruchten de ronde dat Facebook op zijn persevenement van 20 juni een nieuwe Instagram-functie voor video gaat voorstellen.

Daarmee zou je filmpjes van 5 tot 10 seconden kunnen opnemen en delen. Het is nog niet duidelijk of de functie in de huidige Instagram-app ingebouwd wordt, of als een aparte app in de markt gezet wordt.

Een videofunctie op Instagram zou geen slechte zet zijn van Facebook, gezien de populariteit van Vine, Twitter's eigen videotoepassing. Er worden tegenwoordig immers meer Vine-video's dan Instagram-foto's gedeeld op Twitter - noot: Twitter laat het niet meer toe om Instagram-beelden rechtstreeks in je tweets weer te geven.

Instagram telt intussen meer dan 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers, en is daarmee een sociaal netwerk op zichzelf geworden.

Er doen geruchten de ronde dat Facebook op zijn persevenement van 20 juni een nieuwe Instagram-functie voor video gaat voorstellen. Daarmee zou je filmpjes van 5 tot 10 seconden kunnen opnemen en delen. Het is nog niet duidelijk of de functie in de huidige Instagram-app ingebouwd wordt, of als een aparte app in de markt gezet wordt. Een videofunctie op Instagram zou geen slechte zet zijn van Facebook, gezien de populariteit van Vine, Twitter's eigen videotoepassing. Er worden tegenwoordig immers meer Vine-video's dan Instagram-foto's gedeeld op Twitter - noot: Twitter laat het niet meer toe om Instagram-beelden rechtstreeks in je tweets weer te geven. Instagram telt intussen meer dan 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers, en is daarmee een sociaal netwerk op zichzelf geworden.