Om veel gebruikers naar zijn nieuwe platform te kunnen doen bewegen, is het zaak voor BlackBerry om de populairste mobiele apps te kunnen aanbieden. Facebook, Twitter en Foursquare hebben al een toepassing die afgestemd is op BlackBerry's besturingssysteem, maar Instagram zou niet willen volgen. Dat 'betrokken bronnen' aan technologiesite AllThingsD.

In plaats van een 'native' app voor BB10, denkt de populaire fotodienst eerder aan een 'port' - een soort van kloon - van zijn applicatie voor Android-toestellen, maar dit is uiteraard veel minder gebruiksvriendelijk dan een op maat gemaakte app.

Om veel gebruikers naar zijn nieuwe platform te kunnen doen bewegen, is het zaak voor BlackBerry om de populairste mobiele apps te kunnen aanbieden. Facebook, Twitter en Foursquare hebben al een toepassing die afgestemd is op BlackBerry's besturingssysteem, maar Instagram zou niet willen volgen. Dat 'betrokken bronnen' aan technologiesite AllThingsD. In plaats van een 'native' app voor BB10, denkt de populaire fotodienst eerder aan een 'port' - een soort van kloon - van zijn applicatie voor Android-toestellen, maar dit is uiteraard veel minder gebruiksvriendelijk dan een op maat gemaakte app.