De start-up Luma is voortaan in handen van Instagram. Dat heeft het bedrijf, dat gespecialiseerd is in videobewerkingssoftware, zelf bekendgemaakt.

Deze overname betekent het einde van Luma's bestaande diensten, waaronder een iOS-app waar gebruikers video's konden uploaden en bewerken. Deze diensten zullen opgaan in de populaire foto- en video-app Instagram, die in het bezit is van Facebook.

Hoeveel Instagram heeft neergelegd voor Luma en waarvoor het de dienst precies zal inzetten is niet bekend. Het is echter denkbaar dat Instagram middels de technologie van Luma zijn mogelijkheden voor videobewerking wil verbeteren en/of uitbreiden.

De start-up Luma is voortaan in handen van Instagram. Dat heeft het bedrijf, dat gespecialiseerd is in videobewerkingssoftware, zelf bekendgemaakt. Deze overname betekent het einde van Luma's bestaande diensten, waaronder een iOS-app waar gebruikers video's konden uploaden en bewerken. Deze diensten zullen opgaan in de populaire foto- en video-app Instagram, die in het bezit is van Facebook. Hoeveel Instagram heeft neergelegd voor Luma en waarvoor het de dienst precies zal inzetten is niet bekend. Het is echter denkbaar dat Instagram middels de technologie van Luma zijn mogelijkheden voor videobewerking wil verbeteren en/of uitbreiden.