Analisten van Bloomberg berekenden hoeveel Instagram momenteel waard zou zijn mocht het als een zelfstandig bedrijf draaien: meer dan 100 miljard dollar. Een immens verschil met het miljard dollar dat Mark Zuckerberg neertelde voor het bedrijf in 2012.

Instagram meldde eerder deze maand dat het de grens van een miljard maandelijks actieve gebruikers is gepasseerd. Naar verwachting wordt de mijlpaal van twee miljard gebruikers binnen vijf jaar bereikt door de snelgroeiende app. Facebook heeft die mijlpaal al bereikt, maar groeit lang niet zo snel als Instagram.

De dochteronderneming wordt dan ook steeds belangrijker voor Facebook. Vorig jaar was iets minder dan 11 procent van de omzet van het concern toe te schrijven aan Instagram. Dat groeit naar verwachting dit jaar naar 16 procent. Instagram heeft met zijn gemiddeld jongere gebruikers ook een interessantere en waardevollere doelgroep dan Facebook.

Analisten van Bloomberg berekenden hoeveel Instagram momenteel waard zou zijn mocht het als een zelfstandig bedrijf draaien: meer dan 100 miljard dollar. Een immens verschil met het miljard dollar dat Mark Zuckerberg neertelde voor het bedrijf in 2012.Instagram meldde eerder deze maand dat het de grens van een miljard maandelijks actieve gebruikers is gepasseerd. Naar verwachting wordt de mijlpaal van twee miljard gebruikers binnen vijf jaar bereikt door de snelgroeiende app. Facebook heeft die mijlpaal al bereikt, maar groeit lang niet zo snel als Instagram.De dochteronderneming wordt dan ook steeds belangrijker voor Facebook. Vorig jaar was iets minder dan 11 procent van de omzet van het concern toe te schrijven aan Instagram. Dat groeit naar verwachting dit jaar naar 16 procent. Instagram heeft met zijn gemiddeld jongere gebruikers ook een interessantere en waardevollere doelgroep dan Facebook.