Dat meldt Instagram donderdag op zijn blog.

Tot nog toe was het voor gebruikers enkel mogelijk om vierkante foto's aan het sociale netwerk toe te voegen. Die beperking kon door apps van derden al omzeild worden, maar nu is dat niet meer nodig.

Het bedrijf zegt in de blog in te zien dat het niet altijd makkelijk is om vierkante foto's te uploaden, omdat het geen standaard fotoformaat is. 'Vrienden worden van groepsfoto's afgesneden, het onderwerp van een video komt verkrampt over en je kan de Golden Gate Bridge niet volledig op de foto krijgen.' Een op de vijf foto's of video's die op Instagram stonden was al niet in een vierkant formaat door het gebruik van apps van derden. Nu is dat niet langer een probleem.

De update die dit mogelijk maakt wordt vandaag uitgerold naar iOS en Android.

Dat meldt Instagram donderdag op zijn blog.Tot nog toe was het voor gebruikers enkel mogelijk om vierkante foto's aan het sociale netwerk toe te voegen. Die beperking kon door apps van derden al omzeild worden, maar nu is dat niet meer nodig. Het bedrijf zegt in de blog in te zien dat het niet altijd makkelijk is om vierkante foto's te uploaden, omdat het geen standaard fotoformaat is. 'Vrienden worden van groepsfoto's afgesneden, het onderwerp van een video komt verkrampt over en je kan de Golden Gate Bridge niet volledig op de foto krijgen.' Een op de vijf foto's of video's die op Instagram stonden was al niet in een vierkant formaat door het gebruik van apps van derden. Nu is dat niet langer een probleem. De update die dit mogelijk maakt wordt vandaag uitgerold naar iOS en Android.