Kevin Systrom, de ceo van Instagram, heeft op LeWeb aangekondigd dat zijn populaire fotografie-applicatie binnenkort ook beschikbaar zal zijn voor Android-toestellen. "We hebben onlangs twee mensen aan het werk gezet om een Android-app te ontwikkelen", aldus Systrom, die hoopt dat het aantal gebruikers minstens zal verdubbelen wanneer de Android-versie gelanceerd wordt. Momenteel telt Instagram 50 miljoen gebruikers, en is de app enkel beschikbaar voor de iPhone van Apple.

Een tijdstip gaf de ceo niet vrij. Wel wist Systrom nog dat zijn bedrijfje voortaan volop zal focussen op het aantrekken van nieuwe gebruikers.

Instagram is een app waarmee je foto's kan 'stylen' en van allerhande (seventies)-filters voorzien, waarna ze kunnen gedeeld worden via sociale netwerken zoals Facebook. De toepassing bleek zo populair, dat er na enkele maanden al meer dan tien miljoen mensen van gebruik maakten.

In september werd Instagram 2.0 uitgerold. Tot de belangrijkste wijzigingen behoren de hogere snelheid, de introductie van 'live filters', en de mogelijkheid om in hoge resolutie te werken.

Gevraagd naar het business model, gaf Systrom toe dat het stilaan tijd wordt om de app te verzilveren. "Het was alvast niet onze bedoeling om níets te gaan verdienen", klonk het.

Binnenkort gaat Instagram alvast reclameboodschappen toevoegen aan de (gratis) app. "Daarom ook dat het zo belangrijk is om onze gebruikersbasis uit te breiden. Als je geen groot netwerk hebt om op terug te vallen, zijn de adverteerders niet geïnteresseerd."

Kevin Systrom, de ceo van Instagram, heeft op LeWeb aangekondigd dat zijn populaire fotografie-applicatie binnenkort ook beschikbaar zal zijn voor Android-toestellen. "We hebben onlangs twee mensen aan het werk gezet om een Android-app te ontwikkelen", aldus Systrom, die hoopt dat het aantal gebruikers minstens zal verdubbelen wanneer de Android-versie gelanceerd wordt. Momenteel telt Instagram 50 miljoen gebruikers, en is de app enkel beschikbaar voor de iPhone van Apple. Een tijdstip gaf de ceo niet vrij. Wel wist Systrom nog dat zijn bedrijfje voortaan volop zal focussen op het aantrekken van nieuwe gebruikers. Instagram is een app waarmee je foto's kan 'stylen' en van allerhande (seventies)-filters voorzien, waarna ze kunnen gedeeld worden via sociale netwerken zoals Facebook. De toepassing bleek zo populair, dat er na enkele maanden al meer dan tien miljoen mensen van gebruik maakten. In september werd Instagram 2.0 uitgerold. Tot de belangrijkste wijzigingen behoren de hogere snelheid, de introductie van 'live filters', en de mogelijkheid om in hoge resolutie te werken. Gevraagd naar het business model, gaf Systrom toe dat het stilaan tijd wordt om de app te verzilveren. "Het was alvast niet onze bedoeling om níets te gaan verdienen", klonk het. Binnenkort gaat Instagram alvast reclameboodschappen toevoegen aan de (gratis) app. "Daarom ook dat het zo belangrijk is om onze gebruikersbasis uit te breiden. Als je geen groot netwerk hebt om op terug te vallen, zijn de adverteerders niet geïnteresseerd."