Foto-app Snapchat lijkt definitief voor een onafhankelijke parcours te gaan. Het bedrijf neemt een topvrouw van Instagram aan als COO.

Emily White is bij Facebook verantwoordelijk voor advertenties op Instagram. Maar voortaan zal ze bij concurrent Snapchat aan de slag gaan, schrijft AllThingsD.

White had een leidinggevende functie bij Facebook (dat Instagram in april 2012 overnam), maar tegenover de technologieblog zegt ze dat de kans om COO te worden bij een bedrijf met een disruptieve impact op communicatie niet kon laten liggen.

Snapchat bestaat sinds 2011. Het is een app waarmee je foto's kan versturen naar vrienden waarbij het beeld na maximum tien seconden wordt verwijderd. Dat maakt de app bijzonder populair onder (vooral jonge) gebruikers die graag hun foto's delen, maar tegelijk willen voorkomen dat ze onbedoeld worden verspreid of later weer opduiken.

Die populariteit is ook anderen niet ontgaan. Het bedrijf haalde recent nog 75 miljoen dollar op en wordt gewaardeerd op 3,5 miljard dollar.

Foto-app Snapchat lijkt definitief voor een onafhankelijke parcours te gaan. Het bedrijf neemt een topvrouw van Instagram aan als COO. Emily White is bij Facebook verantwoordelijk voor advertenties op Instagram. Maar voortaan zal ze bij concurrent Snapchat aan de slag gaan, schrijft AllThingsD. White had een leidinggevende functie bij Facebook (dat Instagram in april 2012 overnam), maar tegenover de technologieblog zegt ze dat de kans om COO te worden bij een bedrijf met een disruptieve impact op communicatie niet kon laten liggen. Snapchat bestaat sinds 2011. Het is een app waarmee je foto's kan versturen naar vrienden waarbij het beeld na maximum tien seconden wordt verwijderd. Dat maakt de app bijzonder populair onder (vooral jonge) gebruikers die graag hun foto's delen, maar tegelijk willen voorkomen dat ze onbedoeld worden verspreid of later weer opduiken. Die populariteit is ook anderen niet ontgaan. Het bedrijf haalde recent nog 75 miljoen dollar op en wordt gewaardeerd op 3,5 miljard dollar.