Het instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen heeft sinds 1 juli de bevoegdheid om slachtoffers van wie intieme beelden zonder toestemming werden verspreid bij te staan. Enige tijd geleden klopte een vrouw bij het IGVM aan omdat haar naaktbeelden zonder toestemming op Twitter waren geplaatst.

Het instituut verzocht het platform om die beelden te verwijderen, maar Twitter weigerde dat. Daardoor is het bedrijf in strijd met de Belgische wet die de verspreiding van niet-consensuele naaktbeelden verbiedt, klinkt het. (Belga)

Het instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen heeft sinds 1 juli de bevoegdheid om slachtoffers van wie intieme beelden zonder toestemming werden verspreid bij te staan. Enige tijd geleden klopte een vrouw bij het IGVM aan omdat haar naaktbeelden zonder toestemming op Twitter waren geplaatst.Het instituut verzocht het platform om die beelden te verwijderen, maar Twitter weigerde dat. Daardoor is het bedrijf in strijd met de Belgische wet die de verspreiding van niet-consensuele naaktbeelden verbiedt, klinkt het. (Belga)